Fem konkreta tips för mer försäljning via affiliatemarknadsföring

Att jobba med affiliatelänkar är förmodligen, tillsammans med bannerannonser, den äldsta inkomstkällan för bloggare och sociala medie-profiler. Fördelen med affiliate är att du inte behöver ha massiva mängder av trafik för att tjäna bra pengar. Allt som krävs är rätt niche, en bra strategi och tydliga call to actions.

Vi tog oss ett snack med Sofia Kumpumäki och Emelie Wandeby, Publisher Managers på Adtraction, som ger dig fem konkreta tips om hur du bäst lägger upp din affiliatemarknadsföring!

» Vet du inte vad affiliatemarknadsföring är? Lär dig grunderna här!

Affiliate kan vara en riktigt lukrativ affär om man lägger lite tanke bakom det. Det är det enklaste sättet att tjäna pengar för dig som bloggare just för att det är så enkelt att väva in affiliatelänkar i ditt existerande material, det spelar ingen roll vilken storlek du har på bloggen.

Adtraction

Varför ska du använda Adtraction?

Affiliatenätverket Adtraction kan stoltsera med att ge bland de bästa säljprovisionerna i branschen till influencers. Här får du i snitt 15% (på vissa kampanjer upp till 20%!) på dina försäljningar, vilket är mycket bra. Adtraction kan erbjuda så bra ersättningar för att de jobbar direkt med webbshopparna och företagen – utan mellanhänder – och för att de uppskattar kvalitativt content, något influencers är mycket bra på. Sådant ska belönas!

”Vi vill ha så mycket direktkontakt med bloggarna som vi kan,” säger Emelie. ”Vi vill att de ska känna att de kan bolla idéer med oss så att vi kan tipsa om relevanta kampanjer för just dem! Och du behöver inte vara superstor, det är nästan vanligare att mindre bloggare har mer försäljning på grund av att deras relation till läsarna är närmare än hos de stora och därmed förtroendet högre. Så oavsett storlek på bloggen, var inte rädd att höra av er till oss!”

Adtraction erbjuder även guider och supportverktyg samt en chat där du i snitt får svar på din fråga under 20 minuter. Nu snackar vi service!

Fem konkreta tips för mer försäljning via affiliatemarknadsföring

1. Satsa på sälj, inte på klick!

Vissa affiliatenätverk erbjuder numera att man antingen kan få betalt per klick eller per försäljning från annonsörens sajt. Klickkampanjer ligger dock oftast bara på någon krona per klick medan du för en försäljning hos Adtraction kan få 15%. Så för att komma upp i en snittförsäljning på 300 kronor krävs 45 klick för att komma upp i samma summa som för en försäljning, något som inte är lika troligt om du inte har mycket trafik.

2. Du säljer ditt förtroende, så sälj det medvetet

Det som fungerar är inlägg som är gjorda med en tanke. Gör hellre ett genomarbetat inlägg med en recension av något du faktiskt gillar än att slänga ihop något snabbt bara för att få med affiliatelänkarna. Fokuset ska inte ligga på sälj, affiliate fungerar bäst som ett komplement till större samarbeten och ditt vanliga innehåll. Tappa inte den genuina känslan bara för att du använder dig av annonslänkar.

3. Skapa en Pinterestboard med dina favoriter

Använder du ofta samma länkar i till exempel outfitbilder – samma väska eller samma skor kanske dyker upp i flera inlägg? Gör en Pinterestboard med dina favoritprodukter och använd affiliatelänken där, på så sätt har du en egen fusklapp och behöver inte gå tillbaka och hämta länkarna på nytt varje gång! Samt att du precis skapat en ny säljkanal – hepp!

4. Djuplänka!

Detta kan verka självklart men många länkar faktiskt inte till själva produkten utan till webbshoppens förstasida. Med djuplänkar (en länk direkt till aktuell produkt) hjälper du läsaren och för hen närmare köp på en gång samt sparar en del frustration. I Adtractions collageverktyg sker detta automatiskt när du klistrar in länken till produktsidan! Läs mer här.

5. Skapa flera inlägg samtidigt

Att göra inlägg med affiliatelänkar tar ändå en del tid. Du ska producera bilder eller collage och sedan leta upp länkar OCH göra om dem till affiliatelänkar. Så när du ändå är igång – gör flera inlägg på en gång och tidsinställ! Gör du ett inspirationsinlägg om höstkappor, passa på att göra ett om höstskor och ett om mössor på samma gång! Det tar minimalt med extra tid och du får mer inkomstbringande material till din kanal.

Bonustips! Fråga dina läsare vad de vill se och vilka de är. Om du lär känna dina läsare kan du lättare skapa anpassat material till dem och deras behov. Och glöm inte annonsmärkningen!

Vill du börja använda Adtraction? Skapa ett konto här och kontakta Emelie och Sofia på bloggare@adtraction.com om du har några frågor eller vill bolla idéer.

Linda Hörnfeldt

Grundare av Influencers of Sweden. Bloggveteran sedan 2001. Bloggar nu på lalinda.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>