Tack till dig för att du som influencer skapar social närhet på distans

Foto: Spinkfinger Photography
Foto: Spinkfinger Photography

Jag vill säga stort tack till dig för att du som influencer bidrar till en bättre och tryggare värld i dessa tider av osäkerhet. Ditt engagemang på dina sociala kanaler och ditt innehåll betyder mycket för så många. Jag vill påpeka kraften av att finnas där, att publicera innehåll som förmänskligar och underhåller människor.

Det är viktigt att vi sprider information från säkra källor (precis som alltid!). Kontrollera källorna till inlägg före du sprider de i dina kanaler. 

Regeringens expertmyndighet när det gäller coronaviruset är Folkhälsomyndigheten. De har samlat bra information på sin hemsida där du får uppdateringar kontinuerligt. Det finns en informationslinje per telefon som du kan nå via telefonnummer 113 13.

Minska smittspridningen

  • Tvätta händerna ofta och noga
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma när du är sjuk
  • Använd handsprit endast när du inte har tillgång till vatten och tvål

Resor

Om du har eller planerar en resa så kan du följa UDs reseinformation och rekommendationer via länken nedan. För närvarande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder. Folkhälsomyndigheten rekommenderar också att man undviker att resa inom landet om det inte är absolut nödvändigt.

Till dig som bloggar om resor är det ett bra tips att slå ett slag för hemester även kallas svemester. Det kan vara att ta en promenad i närområdet, närmsta park eller naturreservat och ta med kameran. Ett annat sätt att resa är att läsa – passa på om du har tid över att läsa en bra bok, lär dig något nytt och ta tag i att skapa ett socialt digitalt nätverk med människor som inspirerar dig.

Till Folkhälsomyndighetens allmänna råd

Om du känner dig sjuk

Om du misstänker smitta eller har symtom så kan du kontakta 1177 Vårdguiden via nätet eller telefon vid behov. Besök inte din vårdcentral eller mottagning utan kontakta alltid 1177 Vårdguiden i första hand.

Till 1177 Vårdguidens information och rådgivning

Ta hand om varandra och skapa värme genom social närhet på distans.

Varma hälsningar,
Joanna Svärd
Ordförande

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>