Pinterest – 10 tips och trix för bloggare

Pinterest är ett av det mest snabbväxande sociala nätverken online. Det är det fjärde största, efter Facebook, Twitter och Linkedin (januari 2015) och är därför effektivt att använda för att marknadsföra sin blogg. Här kommer några bra tips du kan använda dig av om du vill få så bra marknadsföring som möjligt utav ditt pinterestande!

1. Markera text som beskrivning

Innan du pinnar en bild kan du markera vilken text som helst från sajten och då hamnar den som beskrivning av pinnen. Se till att använda beskrivande text, med nyckelord, i alla dina bildrubriker och alt-taggar. Pinterest kommer ta dem från din beskrivning och använda dem när folk söker på sajten.

2. Schemalägg dina pins

Du kan schemalägga pins så dina följare ser dem under en hel dag. Bra va! Det finns verktyg för att schemalägga poster, t.ex Everypost och Gopixel som är gratis appar du kan använda dig av.

3. En board för egna pins

Skapa en board som visar dina egna pins – När någon kikar in och vill följa dig är det enklare för personen att se vilka pins som är dina. Posta pins som är intressanta att dela!

4. Kategorisera

Lägg dina pins i alla kategorier de passar i, skapa flera olika boards att lägga dem i. En pin till ett bullrecept kan t.ex läggas i boards för recept, mat, din blogg och bakverk. Pinna dem under olika tider på dagen för maximalt antal views.

5. Glöm inte källan!

Pinna från original-bloggposten så du vet att den leder till rätt källa. På så sätt får du också pinterestföljarna direkt in på din blogg!

6. Re-pinna

Glöm inte att re-pinna och gilla andras pins för att få fler följare. Det är ju trots allt ett socialt nätverk, det bästa sättet att få ut det mesta av det är att delta!

7. Skapa skräddarsydd grafik

Skapa visuellt tilldragande grafik med tydlig text. Den bästa storleken för pins är minst 400 px bred och 700 px hög. Bilder med text pinnas oftare än de utan. Lägg även till din webbadress på bilderna.

8. Bjud in att följa dig på Pinterest

Ha en ‘Följ mig på Pinterest’-knapp på din blogg för att locka fler följare. Du kan även lägga till en boardwidget i sidopanelen på din blogg så att dina bloggläsare kan se pins direkt och klicka sig vidare till din Pinterestprofil.

9. Gör det enkelt

Lägg till till exempel pluginet jQuery Pin It Plugin (wordpress) för att en pin-knapp ska dyka upp när någon för muspekaren över en bild på din blogg och på så vis tokenkelt kan pinna den vidare. Ett enkelt och effektivt sätt för dina läsare att lägga till dina pins på sina egna boards.

10. Dela!

Koppla din Pinterestprofil till Facebook och Twitter och dela dina poster där med länk till dina pins.

Lycka till med din Pinterestframgång!

Pinterest - Tips & Trix för bloggare

Maria Gester

Social Media Koordinator⎜Skribent⎜Fotograf. Outspoken, kreativ och mycket humor. Gillar: Sparris, hundar och sociala medier Gillar inte: Tandkrämslödder, disktrasor och oärlighet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>