Nu ska Instagram bli mer “shoppable”

instagram_shoppable

Det finns idag få möjligheter för användare på Instagram att länka från plattformen. Samtidigt hittar många inspiration här – och kanalen har blivit en attraktiv plats för influencers och annonsörer. Därför satsar Instagram nu på att göra sig mer “shoppable”.

Det är många som hittar inspiration till nya skönhetsprodukter, inredningsfavoriter och klädesplagg på Instagram. Därför har Instagram naturligtvis blivit en attraktiv plats för influencers och annonsörer. Men det har länge varit många klick mellan inspiration och ett faktiskt köp.

Förra året lanserades möjligheten för större instagramprofiler att i “stories” lägga in länkar som följaren når genom att “swipe up”. Än går dock det inte att länka till webbplatser utanför Instagram vare sig i bilder eller i bildtexter. Men det är på gång att förändras.

Nu tar nämligen Instagram ytterligare kliv för att underlätta länkningen mellan inspiration och produkterna man inspireras av. Det kan göra plattformen ännu mer attraktiv för annonsörer.

I november förra året öppnade Instagram upp möjligheten för vissa amerikanska företag att provköra så kallade “shoppable posts”. Det innebär att produkter i bilderna blir klickbara! På så sätt kan användare klicka på produkter de är intresserade av, kika närmare på den och kolla priset, utan att behöva lämna Instagram-appen. Den nya funktionen blir det snabbaste sättet för annonsörer att få in användare till deras e-handel. Annonsörerna får dessutom tillgång till statistik kring hur många som ser inläggen, och hur många som klickar på länkarna i dem.

Nu har tillgången till funktionen utökats till de amerikanska företag som använder sig av e-handelsplattformen Bigcommerce. När shoppable posts lanseras i Sverige är ännu inte klart.

Mimmi Sundberg

24 år och journaliststudent. Förvirrad, rastlös och perfektionistisk. Det bästa som finns? Att skratta, dansa och kramas – helst tillsammans med ett glas rött. Jag har en liten och mysig Instagram – @mimmisundberg. Häng med mig!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>