Medlemspepp – Om samarbeten, engagemang och verktyg för fokus

För att kunna producera högkvalitativt innehåll på daglig basis krävs tid. För att ha tid att producera krävs lön och för lön krävs engagerade läsare som är positiva till reklam på dina sociala kanaler. See where I’m going with this? 

Dagens medlemspepp handlar mycket om engagemang och samarbeten och lite om att behålla fokus i sitt arbete. Nu kör vi!

Spana in tidigare medlemspepp här!

Foto: Jonna Jinton
Foto: Jonna Jinton

» Jonna Jinton tillhör dem som fått mycket kritik sedan hon började göra redaktionella samarbeten tidigare i år. Vissa av hennes läsare har ifrågasatt hennes genuinitet och anklagat henne för att ”sälja sig själv”. För två veckor sedan fick Jonna nog och skrev ett långt och gripande inlägg där hon berättar sin sida av historien. Och ryter ifrån.

”Det är egentligen hela kärnan i det här blogginlägget. Att jag inte är någon supermänniska. Jag är bara jag. En helt vanlig Jonna, som precis som ni lever på ett snurrande klot ute i rymden och som försöker göra sitt bästa av livet vi fått här på jorden.”

Stå på dig Jonna, vi hejar på dig!

Läs Jonnas inlägg här!

Foto: Marcus Myhr
Foto: Marcus Myhr

» Marcus Myhr ligger bakom bloggen Mehazael och har skrivit ett superbra inlägg om hur man arbetar effektivt med verktygen Trello och Pomello till hjälp. Pomello utgår från Pomodoro-metoden som enkelt går ut på att jobba fokuserat i 25 minuter och sedan ta en 5 minuters paus. Jag har själv börjat använda Pomello efter Marcus tips!

”Pomello kombinerar som namnet antyder Pomodoro och Trello så att korten på Trello-tavlorna dyker upp som ”tasks” i Pomello. Fiffigt så det förslår.”

Läs Marcus inlägg här!

Foto: Sandra Holmäng
Foto: Sandra Holmäng

» Sandra Emilia har i sitt inlägg om varför man ska följa sina favoritbloggar på sociala medier slagit huvudet på spiken och sammanfattat det jag så många gånger pratar om. Om inte reklamen fanns på bloggar och i sociala medier skulle dina favoritprofiler kanske inte kunna producera till dessa kanaler för att tiden helt enkelt inte fanns vid sidan av ett heltidsjobb.

”För att ni ska förstå det ännu bättre varför ni ska följa, följa, följa så tänk er att ALLA bloggar ni läser plötsligt börjar ta betalt för att du ska kunna klicka dig in. Tänk er spotify premium. För att kunna läsa era favoritbloggar så skulle ni vara tvungen till att betala 9,95 varje månad.”

Läs Sandras inlägg här!

Grafik: Jeanette Thomsen
Grafik: Jeanette Thomsen

» Jeanette Thomsen driver bloggen Blog Brightly och där skrev hon för ett tag sedan om hur hon lämnar kommentarer hos andra bloggare och varför man ska göra det – för att bygga relation!

”Jag vill lämna kommentarer som ger någon sorts värde i det jag skriver eller förhoppningsvis kan skapa en kontakt och engagemang.”

Läs Jeanettes inlägg här!

Vill du tipsa om något inlägg till en framtida medlemspepp? Lämna tips i kommentarsfältet!

Linda Hörnfeldt

Grundare av Influencers of Sweden. Bloggveteran sedan 2001. Bloggar nu på lalinda.se.

4 Comments
  1. OJ vad glad jag blev över att se lilla mig här! 🙂 TACK! 🙂 Och tack för bästa podden som gör en så himla taggad till att hela tiden försöka bli lite bättre och skapa en lite bättre blogg steg för steg! Podden är guld i mina öron!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>