Medlemspepp – så gör du en kalender i Trello, hur tjänar man pengar på bloggen och häng med i Elins bloggutmaning!

Hej sommar, är du äntligen här?! Nu börjar kanske många av er varva ner inför semestern så jag tänker att lite blogginspiration från våra medlemmar kanske är på sin plats?

Spana in tidigare medlemspepp här!

REDAKTIONELL KALENDER I TRELLO: SÅ PLANERAR JAG MIN BLOGG

» Louise på Lugn och fin använder Trello för att planera sina blogginlägg och vi måste ju bara tipsa om det för det är så rackarns smart och smidigt! Kolla in hennes inlägg här!

”Jag älskar gratisverktyget Trello och använder det ofta både i jobbet och privat. Det har visat sig fungera utmärkt som redaktionell kalender.”

Teknifik

» Elin på Teknifik har skrivit en helt grym lathund om hur man kan tjäna pengar på sin blogg. Perfekt för att få nya infallsvinklar men även för att ha på fötterna när någon börjar knorra om ”men det där bloggeriet, det kan man väl inte jobba med ändå..?” Läs inlägget här!

”Det finns en rad olika sätt att tjäna pengar som bloggare: reklam, affiliatelänkar, sponsrade inlägg, betalda samarbeten, blogga för en tidning. Det viktigaste är att vara transparent och öppen mot sina läsare med vad som är betalda inlägg och att hitta sätt att tjäna pengar som passar ens blogg och ens målgrupp.”

Elin Nylund

» Elin Nylund, vår månadens medlem, har dragit igång den första av 14 bloggutmaningar på sin blogg med syfte att skapa en bättre blogg. Den första går ut på att kort och effektivt presentera sin blogg. Häng med på hennes utmaning här!

”En Elevator pitch är en presentation som du hinner genomföra på samma tid som det tar att åka hiss mellan två våningar i ett hus. Det är alltså jätteviktigt att presentationen inte är för lång!”

Har du något peppigt inlägg du vill dela med dig som vi kanske kan tipsa om längre fram?

Linda Hörnfeldt

Grundare av Influencers of Sweden. Bloggveteran sedan 2001. Bloggar nu på lalinda.se.

2 Comments
  1. Trello-tipset, älskar det! Jag skaffade Trello för ett halvår sen men blev så förvirrad över hur jag skulle använda det att jag helt enkelt la ner det… Men Louise gav himla bra tips! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>