Medlemspepp – om gratiskulturen, snygga instagramkonton och hur tjänar man egentligen pengar på bloggen?

Hallå eller! Nu är det maj och nu är det väl ändå dags för lite medlemspepp tycker jag? Om du inte redan vet det så har vi numera bytt ut måndagspeppen mot medlemspepp där vi tipsar om medlemmar som skrivit vettiga och peppiga saker som är relevanta för er andra medlemmar.

Här hittar du tidigare medlemspeppiga inlägg!

Medlemspepp - JohannaN

» JohannaN har skrivit om gratiskulturen och att man förväntas jobba gratis för att man har ett ”roligt jobb”.

”Ja, jag älskar mitt jobb. Och jag har aktivt skapat det utifrån vad jag brinner för och gillar att göra. Men, trots att en har roligt på jobbet så måste en också betala sin hyra och ha något att äta.”

Medlemspepp Adaras

» Ida på Adaras tipsar om sex Instagramkonton som kan det här med att skapa ett vackert Instagramflöde!

”Att skapa ett enhetligt Instagramflöde är en konst. Speciellt om man är lägger upp livsstilsbilder. Hur får man till exempel ett bakverk att passa in bredvid en byggnad?”

Medlemspepp - Boden by Night

» I transparensens namn delar Anna med sig om hur hon tjänar pengar på bloggen och hur hon tänker kring sponsrade inlägg!

”Sedan jag publicerade inlägget om mitt företag var ni ”några” som undrade vad det var för företag och sedan blev en del förvånade när jag svarade att det är Bloggen. Så jag tänkte förklara för er hur jag kan tjänar pengar på den så att ni inte tror att det är genom smygreklam eller något annat kriminellt.”

Har du något peppigt inlägg du vill dela med dig som vi kanske kan tipsa om längre fram?

Linda Hörnfeldt

Grundare av Influencers of Sweden. Bloggveteran sedan 2001. Bloggar nu på lalinda.se.

2 Comments
  1. Gratiskulturen – evigt problem för mig som tatuerare. Säkerligen för frisörer, illustratörer, designers, kanske konditorer, bilmekaniker osv.
    Värt att tänka på också att även om du älskar ditt jobb som, låt säga, lärare, barista eller whatever, vill du med all sannolikhet ändå vara ledig när du är ledig, och lämna jobbet på jobbet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>