Måndagspepp #22

Hej fina ni! Idag har vi officiellt överlevt årets fattigaste månad och sakta sakta börjar vi också gå mot ljusare tider! Dagens måndagspepp handlar om 4 fina SVT-program, att sprida kärlek på nätet och så – Better Bloggers första webbkurs!

no-hate

1. Näthat är ett ständigt återkommande ämne i media och i princip dagligen hör och läser vi om personer som blivit kränkta på nätet för att de har en åsikt, står upp för någonting eller på annat sätt ”sticker ut”. Har du en blogg eller är aktiv på sociala medier är risken stor att du känner igen dig i detta, särskilt om du är kvinna.

No hate

No Hate Speech Movement (NHSM) är en kampanj skapad för lyfta problemet och sprida kunskap med målet att motverka sexism, främlingsfientlighet och liknande former av intolerans. På hemsidan kan du läsa mer om rörelsen och få tips på vad du själv kan göra. Bra initiativ tycker vi!

2. Metromode Creative är en kreativ mötesplats som vi tidigare tipsat om, där ett gäng kreativa bloggare från Metromode huserar.

taikon_metromode

Här finns massor av inspiration i alla möjliga former och just nu gillar vi 4 stycken SVT program du inte får missa lite extra. Spana in!

3. Sist – du har väl inte missat Better Bloggers första webbkurs?

Maxa din bloggs potential

I kursen som ges av Linda får du en massa handfasta råd och tips om hur du maxar din bloggs potential. Kursen passar lika bra om du går i tankar på att starta en blogg som för dig som bloggat ett tag men vill skaffa dig en tydligare nisch och/eller vill arbeta mer strategiskt med din blogg. Läs mer och köp kursen här – just nu får du 20% rabatt med koden MAXA20! 

Var hämtar du din inspiration ifrån? Tipsa gärna för en chans att synas i måndagspeppen!

Isabel Holm

Skribent. Älskar att skriva, resa och skratta.

3 Comments
 1. Go’mandag Linda, Isabel og BetterBloggers,

  Inspiration kan komme fra så mange retninger. Mestendels, for mit vedkommende, kommer den indefra. Som små sætninger, noget jeg ser, en stemning der dukker op.
  Og det er dét der kommer ud på min blog (www.charlotteluxhoej.com)

  Såklart kan det også komme noget ”udefra” – bl.a. vil jeg tipse om dette indlæg
  af JohannaN om ”Distans – at drive eget företag” (http://thewaveswemake.se/slowfashion/distans-nodvandigt-for-driva-foretag/)

  dit, Linda, om fem vigtige egenskaber for at være entreprenør (http://www.lalinda.se/2016/01/18/vlog-lyckad-egen-foretagare/) og da jeg selv befinder mig i samme proces, Floras indlæg om at redigere en roman (http://flora.metromode.se/2016/01/20/om-att-redigera-ett-bokmanus/).

  God mandag!

  – Charlotte

 2. Härlig lista!!
  Hoppas ni får en underbar måndag ni med.
  Jag brukar köra med Måndagslistan som är full av pepp och tacksamhet varje måndag. 😉

 3. Jag hämtar mycket inspiration i andra bloggar och letar alltid efter nya att läsa. Det finns inget bättre än att hitta en ny blogg som berör och intresserar – för mig som är nyfiken men försiktig med nya bekantskaper är det som en inbjudan att få delar av en persons innersta tankar och drömmar. Så häftigt! Nyligen hittade jag till exempel Atilio som inspirerar massor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>