Måndagspepp #15

Idag blir det ingen vanlig måndagspepp här på Better Bloggers, det känns liksom inte rätt med tanke på det hemska som inträffade i helgen. Allt som skrivs som inte handlar om Paris just nu känns så… litet och obetydligt i jämförelse. Vi vill med detta inlägg visa att trots en växande ondska finns en ännu starkare kraft – kärlek. 

0bfcead5073ed7b6a1fdca51811ec6f5_980x0_c_85_s_v4

Mitt i allt det hemska vill vi hylla kraften och kärleken som flödar i sociala medier. Överallt på nätet visar människor stöd och medmänsklighet under #prayforparis. På fredagsnatten öppnade generösa parisbor upp sina hem åt de som befann sig på stan och behövde söka skydd, också det koordinerat under #porteouvert. Genom en Facebook-funktion kunde personer som befann sig i Paris ”checka-in” för att meddela sina anhöriga om att de var i säkerhet.

Skärmavbild 2015-11-15 kl. 20.21.20

only_love

En får inte glömma bort, trots den ondska som finns i världen just nu, att de flesta ändå är överens om att hatet måste stå tillbaka. Här kommer lite länkkärlek till läsvärda, bland annat från en triss i Sandror.

Idag kommer en tyst minut att hållas på flera platser runt om i Sverige och världen för att hedra offren och deras anhöriga. På Facebook finns grupper med mer information om var och när de ska hållas.

 

Ta hand om varandra <3


 

Isabel Holm

Skribent. Älskar att skriva, resa och skratta.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>