Månadens Medlem: Sofia Zetterqvist

Nu är det hög tid att presentera månadens medlem för december – ingen mindre än Sofia Zetterqvist som bloggar på fantasiresor.se! Hennes blogg är både välskriven (det märks att Sofia är utbildad copy!), innehåller fina bilder och får oss att vilja boka en sista-minuten på stört!

I vanlig ordning har vi ställt ett gäng frågor till månadens medlem, vi tar en titt på dem!

Fantasiresor_reseblogg

Grattis Sofia, du är månadens medlem för december! Hur känns det?
Tack, det känns helt fantastiskt! Som en jättefin julklapp man inte kan sluta tänka på.

Kan du inte kort beskriva din blogg och hur din resa (hehe) fram till idag sett ut?
Det hela började med den där numera nästan obligatoriska backpackingresan efter gymnasiet 2008. Jag och mina fem bästa kompisar från gymnasiet tuffade iväg på transsibiriska och sedan vidare i världen under sex månader. Jag startade en gemensam blogg så vi kunde berätta för våra familjer vad vi gjorde. Det slutade med att det bara var jag som bloggade haha.

För två år sedan döpte jag bloggen till Fantasiresor, flyttade till eget webbhotell, och började använda alla mina kunskaper som jag ju egentligen hade som utbildad copywriter. Ungefär ett halvår senare (våren 2014) vann jag Sveriges bästa reseblogg i Skyscanners Bloscars Awards. Då köpte jag även en vettig kamera och började satsa mer på bilderna. Efter det har jag fått göra massor av roliga samarbeten med olika destinationer, åka på press- och bloggresor och träffa mängder av intressanta reseblogg-kollegor från hela världen.

Det här kanske inte blev så kort. Men om jag ska beskriva bloggen lite snabbt: Det är en reseblogg på svenska för vagabonder som gillar att drömma sig iväg. Jag fokuserar på gömda pärlor, trendiga hotspots & magiska vyer utanför guideböckernas tio-i-topp. Helst med tåg eller buss – alltid med äventyrslust.

 

resa-till-gronland-49

Du uppdaterar ju din blogg väldigt ofta, hur fungerar det att ha en reseblogg de perioder du är på hemmaplan? Hur tänker du då kring innehåll?
Tack för det, jag som alltid tycker att jag uppdaterar så sällan. Mitt problem är nog inte att komma på idéer utan att ha tid att genomföra dem (jag driver även eget företag och jobbar som copywriter åt andra). I år har jag rest så mycket så det är snarare så att jag inte hinner skriva om allt, just nu har jag 53 utkast sparade i bloggen med inlägg som borde skrivas.

Men när jag valde namnet Fantasiresor så gjorde jag det under en period när jag inte reste så mycket, men älskade att fantasiresa. Finns inget roligare än att skriva om fantasiresor. Så det är alltid min backup om idéerna skulle ta slut.

Vilket är ditt bästa reseminne?
Det är nog fortfarande den där backpackingresan efter gymnasiet! Att skumpa runt i en rysk minivan över den mongoliska stäppen utan varken plan eller krav. Som kor utsläppta på grönbete. Det var fantastiskt och jag lärde mig massor, framför allt att det alltid ordnar sig och att människor överlag är vänliga själar som vill hjälpa. Ibland är det lätt att få för sig annat när man följer nyhetsrapporteringen.

expedition-arcada-109

Vad har du för framtida mål och drömmar med din blogg?
Ett mål just nu är att försöka utbilda resebranschen till att förstå värdet av att samarbeta med resebloggare. Man betalar ju för all annan reklam (ganska mycket dessutom) så egentligen är det helt sjukt att många förväntar sig att få massor av exponering till skamliga kostnader. Men det har gått framåt bara det senaste året, framför allt det nya resebloggkollektivet Nordic Travel Bloggers jobbar mycket med just detta.

En idé för framtiden är också att försöka hitta en huvud-samarbetspartner för bloggen. Men det är svårt för jag vill fortfarande att innehållet ska vara mitt, och inte styras utifrån. En dröm skulle vara att ha tid/råd att göra alla inlägg även på engelska så att jag kan konkurrera bättre med de internationella resebloggarna.

Jag har också funderat på att utöka med fler bloggare, men även där handlar det om att inte kompromissa med kvaliteten. Lanserade en ny kategori ”Fantasires med” för någon månad sedan där jag tänkte testa att låta olika personer blogga, ungefär som gästbloggare. Det är en start i alla fall.

Läs Sofias blogg här!

Isabel Holm

Skribent. Älskar att skriva, resa och skratta.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>