Månadens Medlem: Maja Hurtigh

Maja Hurtigh är ensamstående småbarnsförälder, student, anställd och styrelseledamot. Dessutom driver hon en blogg där hon skriver om sådant som engagerar henne och med ett fokus på sociala medier. Vi har bland annat frågat Maja hur hon jobbar med sina sociala kanaler och vad hon tror om influencer-året 2018 – varsågoda!

maja-hurtigh-2015-fotograf-anna-henryson
Foto: Anna Henryson

Grattis – du är månadens medlem på Influencers of Sweden, hur känns det?

Jag känner mig så glad och smickrad! Det är så roligt att ni vill uppmärksamma vad jag gör! Tusen tack för utnämnandet till Månadens Medlem!

Hur jobbar du för att nå ut med din blogg och vilken kanal anser du vara den viktigaste för dig?

Jag använder flera olika kanaler för att engagera mina följare, men varje kanal använder jag på olika sätt. De viktigaste kanalerna för mig är min egen medieplattform majahurtigh.se, Instagram, Facebook och LinkedIn.

På min egen medieplattform skriver jag om ämnen som engagerar mig, relaterade till sociala medier. På Instagram kan du följa mig ”behind the scenes” – både som ensamstående småbarnsförälder, student, anställd och styrelseledamot. På Facebook är jag aktiv i olika grupper, där jag aktivt både läser och delar artiklar om de ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. På LinkedIn är det den mer yrkesmässiga sidan av mig som får synas.

LinkedIn är en växande plattform, sedan Microsoft köpte LinkedIn, under december 2016. För mig så hackar och krånglar plattformen till och från, men konceptet för plattformen är genialiskt och ligger i framkant för hur jag tror att fler kommer vara intresserade av att använda sociala medier i framtiden. Även Facebook visar tecken på att försöka kopiera konceptet, och vi får se huruvida de lyckas eller inte.

Alla mina kanaler ser jag som lika viktiga, men jag använder dem på olika sätt!

Maja tillsammans med sin son.
Maja tillsammans med sin son. Foto: Moa Almeräng.

Du som har en passion för just sociala medier, vårt medielandskap och Influencers – vilka trender tror du vi kommer få se bland Influencers under 2018?

Vi kommer att få se mer rörlig bild och mer politiska budskap på sociala medier, under år 2018. Nästa år är det valår, och det kommer vi att tydligt märka av via sociala medier. En annan trend som är på stark uppgång är fysiska möten. Om vi under det senaste årtiondet ägnat oss åt att lära oss interagera via nätet så handlar det kommande årtiondet parallellt också om fysiska möten och grupper. Från att vi tidigare har försökt skapa ett individualiserat samhälle så längtar vi nu efter sociala sammanhang och grupper, vilket sätter press på företag att ha fler events och fysiska, sociala plattformar.

I din blogg lyfter du många intressanta och viktiga ämnen – vad är ditt bästa tips till någon som vill skriva mer debattliknande inlägg med sina åsikter men inte riktigt vågar?

Jag är i allra högsta grad medveten om att alla inte kan eller vågar göra sina röster hörda, och därför samlar jag allt mod och all kraft jag har för att våga vara rösten för de som inte vågar ta till orda. Det kan kännas läskigt ibland, men därför kan det vara bra att ingå i organisationer där en vet att det finns stöd och uppbackning för det som en gör. Det finns alltid fler som tänker och tycker som du!

eugenmaja-2
Foto: Moa Almeräng

Slutligen, skulle du rekommendera andra att gå med i Influencers of Sweden, och varför?

Anledningen till att jag är med i Influencers of Sweden är just för att kunna känna mer grupptillhörighet och stöd i mediesfären! Att ingå i ett sammanhang där vi kan stötta varandra – i ett forum som har högt i tak och stark välvilja – tror jag gör mycket för självförtroendet till att våga tro på sig själv och för att våga göra sin röst hörd.

Läs Majas blogg här!

Du kan även följa Maja på InstagramFacebook och LinkedIn.

Jennifer Sandström

Förälskad i och beroende av: marknadsföring, att skriva och resor. Egenföretagare och driver bloggen Forever Abroad på jennifersandstrom.se.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>