Månadens Medlem: Louise Stigell på lugnochfin.se

Vi har kommit en bit i vårens första månad, mars, och det är dags att presentera månadens medlem, Louise Stigell! Hon bloggar på lugnochfin.se om livet som egen företagare, ekologisk livsstil och kreativitet. Vi tog oss en litet snack med Louise.

Månadens Medlem Louise Stigell

Grattis Louise, du är månadens medlem! Klassisk sportfråga; hur känns det?
Tack!!! Känns så galet kul. Ler så det värker i kinderna just nu.

Ditt bloggnamn är ”Lugn och fin” – varifrån kommer detta?
Från början var jag nog ganska seriös med det. Jag ville blogga om naturlig hälsa och psykologi och känslor och sånt. Talesättet “lugn och fin” sammanfattade det hela rätt så bra.

Numera är namnet till hälften självironi (jag är motsatsen till lugn och fin kan man säga), och till hälften ett slags mantra. Jag är en rätt känslig person som grubblar mycket och lätt stressar upp mig över saker. Så namnet fungerar som en liten påminnelse.

Du kallar dig själv ”kreativ mångsysslare” – vad innefattar det?
Jag har alltid haft svårt att sammanfatta mig själv när någon frågar “vad jag gör”. Jag har väldigt många intressen och tre, fyra stycken parallella yrkesspår som jag växlar mellan. Aldrig känt mig bekväm med att titulera mig som bara en sak.

Men kreativiteten är ett genomgående tema. Jag fotar, skriver, kodar, sjunger, gör musik, skådespelar, ritar och målar. Så “kreativ mångsysslare” är det bästa samlingsordet jag hittat än så länge.

Månadens Medlem Louise Stigell

Du har ju bloggat väldigt länge, om än kanske inte hela tiden. Hur är din relation till din blogg? Vad är det som är så speciellt med att blogga?

Precis. Jag har haft en av-och-på-relation med lugnochfin sedan jag startade den 2009. Ibland har det gått många månader mellan inläggen, och jag har startat och drivit andra bloggar vid sidan av. Har till och med varit nära att stänga ner den några gånger. Men det slutar alltid med att jag kommer tillbaka, och då blir jag lika nykär i den varje gång.

Lugnochfin har bytt stil, ton och “nisch” många gånger, men först nu känner jag att jag hittat hem i vad den ska vara för mig och för mina läsare. Jag bloggar friare, ärligare och mer varierat, och det känns underbart.

Bloggen fyller så många viktiga funktioner för mig. Den är en plats som är helt min egen, där jag kan uttrycka mig fritt och ha en chans att beröra och inspirera andra. Och eftersom att jag inte är den sociala typen IRL så blir bloggandet även det perfekta sättet att hitta likasinnade och bygga en relation med dem.

För mig är bloggen det ultimata kommunikationssättet. Jag älskar att läsa bloggar och jag älskar att blogga!

Månadens Medlem Louise Stigell

Till sist, vad ser du mest fram emot just nu?

Så många saker… Jag blev nyligen min egen igen efter en tid som anställd, och går runt och är konstant euforisk över friheten och alla möjligheter.
Jag unnar mig själv att lägga mycket tid på bloggen och ser fram emot alla saker jag ska fota och skriva om.
Våren är snart här.
Jag ska laga vegolasagne ikväll.
Ja, life is good helt enkelt.

Linda Hörnfeldt

Grundare av Influencers of Sweden. Bloggveteran sedan 2001. Bloggar nu på lalinda.se.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>