Månadens Medlem: Jandi Heart Eco

Efter ett litet uppehåll kör vi nu igång med Månadens Medlem igen, där vi passar på att intervjua en av medlemmarna här i Influencers of Sweden som vi gärna vill lyfta.

Månadens medlem i februari är ingen mindre än Alejandra som bloggar, instagrammar och youtubar under namnet Jandi Hearts Eco – låt oss dyka in i hennes värld av ekologiska skönhetsrutiner och etiskt handlande.

Alejandra Cerda

Grattis – du är månadens medlem på Influencers of Sweden, hur känns det?

Det känns så himla roligt! Jag trodde Linda skojade med mig när hon berättade det i sin livesändning på Instagram för att göra sig lustig över något, men när jag förstod blev jag hemskt glad!

I din blogg, Jandi heart eco, skriver du mycket om ekologiska och naturliga skönhetsprodukter såväl som etisk konsumtion. Ämnen som känns högst aktuella nu 2017 – men hur kom just du in på det här spåret?

Jag har sedan jag var liten fått lära mig att den som har mycket ska ge till den som har mindre, vilket har präglat mig i allt jag gör, men i takt med att jag blev vuxen (typ) och utbildade mig så har jag också fått ett bredare perspektiv.

Precis som du säger så är det något som är aktuellt nu 2017, men som egentligen alltid borde ha varit aktuellt eftersom vi överkonsumerat ganska länge. Jag tycker om att kunna skriva både om en highlighter som får alla världens ljus att reflekteras på ditt kindben och att samtidigt ranta loss om hur mänskliga rättigheter kränks, för så är det ju i världen – saker hänger ihop.

Alejandra Cerda

Skulle du kunna ge dina 3 bästa tips åt någon som vill handla mer ekologiskt och etiskt? Utöver att läsa och inspireras av din blogg förstås! 😉

Ja, läs min blogg, det är kul om du gör det och jag försöker dela med mig av allt jag kan! Men annars skulle jag säga att det handlar om att förstå att världen består av mer än dig själv och din bekvämlighet. Förstår du det har du kommit en bra bit på väg, men inse också vem du är i sammanhanget. En ensamstående och sjukskriven tvåbarnsmamma utan ekonomiska tillgångar behöver inte ha dåligt samvete om hon inte kan köpa ekologisk gurka, men den som har möjlighet att konsumera på ett hållbart sätt bör också göra det.

Det är svårt att punkta upp men tre snabba tips är:

1. Var öppen för information och kunskap, även om den känns obekväm och fundera på hur du vill bli ihågkommen om 100 år.
2. Fråga i butikerna och mejla webshoparna när du ska handla något. Hur är den här tröjan sydd? Av vem? Hur mycket fick den betalt? Hur mycket vatten används? Var tar kemikalierna vägen? Hur vet ni det? Osv, osv. Kunskap är konsumentmakt!
3. Våga ha en personlig stil! När du börjar handla mer etiskt och second hand inser du att utbudet minskar och du kan inte längre välja och vraka mellan färger och storlekar, precis som att du inte kan hitta en deodorant i exakt doften du vill – se det som att du bidrar med lite mångfald till ett annars ganska homogent Sverige. Du kan vara cool och annorlunda, ingen kommer skratta åt dig och gör dom det så säg till mig så skäller jag ut dom!

Alejandra tillsammans med sin pappa.
”De här är en bild från en fest med mitt gamla jobb Fair Action i december 2016. Älskar pappa över allt och det är han som lärt mig att sparka uppåt och aldrig neråt, samt att våga göra min röst hörd.”

Förutom bloggen frilansar du även en del och är en av de som flyttat in på vårt kontor här i Stockholm som öppnade upp i januari. Hur känns det att ha en kontorsplats bland andra influencers?

Precis, det stämmer. Det känns fantastiskt att vara en del i en gemenskap och ett sammanhang. Både fysiskt på plats i kontoret, att kunna ha utbyten med alla snillen, men också som influencer i en bransch som håller på att förändras. Det är jättespännande!

Slutligen, vad har du för mål med din blogg?

Jag vill att den ska vara bloggen folk söker sig både för att få kunskap om ekologiskt och naturligt smink och hudvård eller bara vill bli underhållna en stund. Och så vore det kul om fler hittade dit, men inte alltför många, jag tror inte jag är så bra på att vara folklig!

Läs Alejandras blogg här!

Jennifer Sandström

Förälskad i och beroende av: marknadsföring, att skriva och resor. Egenföretagare och driver bloggen Forever Abroad på jennifersandstrom.se.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>