Månadens Medlem: Emma Hällbacka

Nu är det hög tid för oss att presentera årets första medlemsblogg! Säg hej till Emma Hällbacka som driver bloggen Fit by Emma Hå. Emma är bosatt i Göteborg, jobbar till vardags på ett gym och är en otroligt driven bloggare.

Har du inte bekantat dig med Emmas blogg innan är det hög tid nu! Förutom tips och tankar kring träning, mat och hälsa är Emma också ett gyllene exempel på hur du på ett snyggt sätt profilerar dig gentemot företag och potentiella samarbetspartners. Proffsigt och personligt! Läs mer om hur Emma resonerar kring detta i vår mini-intervju nedan!

emma_hällbacka3

Grattis Emma, du är månadens medlem för januari! Hur känns det?
Det känns, inte oväntat, helt fantastiskt! Det kommer definitivt att hamna på min lilla personliga skrytlista. Men samtidigt så har jag jobbat hårt för att bli erkänd, så det känns inte som någon lyckoträff. Det ligger många timmars slit bakom bloggen.

Kan du inte kort beskriva din blogg och hur ditt bloggande fram till idag sett ut? Har du alltid haft fokus på träning/hälsa?
Jag började blogga i augusti 2008. Då var jag 20 år och skulle precis börja plugga på universitetet. Jag skapade bloggen mest för att jag ville ha ett sätt att minnas hur studentlivet var. Och det är jag glad för nu, för många roliga fester, resor och äventyr som annars hade fallit i glömska sitter jag ibland och läser runt bland och blir alldeles sentimental.

I början av 2010 kände jag att jag ville ha något av mer av min blogg än en dagbok. Då hoppade jag på modebloggsvängen! På den tiden uppdaterade de största bloggarna upp till tio (!!) gånger om dagen, och det säger ju sig självt att jag inte hann med det, med heltidsstudier, jobb och socialt liv. Bloggen kom därför aldrig igång riktigt. Det blev lite outfits här och där och några kollage, men mest fortsatte bloggen att vara en dagbok i flera år framöver. Jag hade också en väldigt deppig period där ett tag då jag kände mig väldigt ensam, och då blev det flera långa bloggpauser på många veckor.

Jag gick med i Better Bloggers i början av 2015, och då vaknade något inom mig. Samtidigt hade jag precis börjat träna och ta tag i min övervikt som smugit sig på efter allt festande, skräpmats-ätande och oregelbundna sovvanor.  Jag märkte att jag fick stor respons när jag skrev om träning, och jag gillade att skriva om det. Innan hade jag nästan haft ett litet förbud för mig själv att aldrig blogga om träning, kropp, vikt och liknande, men nu insåg jag att det var ju just det jag ville skriva om! Träningsbloggarna hade blivit de nya modebloggarna, och här kände jag att jag hade mer att ge.

emma_hällbacka2

I augusti 2015 startade jag eget företag och flyttade samtidigt över bloggen från blogg.se, där jag legat sen 2010 (innan dess bloggade jag på numera nedlagda metrobloggen) till ett eget webhotell med wordpress. Och då tog det fart! Jag började engagera mig i bloggandet på en helt annan nivå. Samtidigt så fick jag jobb på ett gym, tog en paus i studierna och kunde ägna mig åt träning i olika former på heltid. På de korta månader som gått sen dess har jag dubblat min trafik, börjat göra samarbeten med företag och verkligen kommit igång. Nu har jag inte bara en blogg, nu är jag bloggare!

Hur mycket tid lägger du i snitt på din blogg?
Det varierar väldigt mycket. En dag då jag jobbar på gymmet så kanske ca 2 -3 timmar går åt till att skriva inlägg, svara på kommentarer och redigera ett par foton. En ledig dag så går lätt hela dagen åt! Jag fotograferar, läser andras bloggar, nätverkar, mejlar, skriver inlägg och gör planer. Det är det roligaste jobb jag någonsin haft!

Vilket är ditt bästa träningstips?
Jag är inte personlig tränare eller elitidrottare, och har inte träning naturligt i mitt liv sen barndomen. Jag har aldrig vart ”en sån som tränar”. Men är det något jag har lärt mig så är det att tro på sig själv och våga lita på sin kropp. Den klarar så otroligt mycket mer än du tror! Med 25 kilos övervikt sprang jag Göteborgsvarvet i våras på under 3 timmar, och bara häromveckan sprang jag milen (hela milen, utan att gåvila!) på strax över timmen. Jag är INTE vältränad, jag har inte tränat varken regelbundet, hårt eller länge. Men människokroppen är byggd för att röra på sig, och den svarar på det som när man vevar igång ett gammalt ånglok. Först gnisslar det, men så fort man fått upp farten så kan man åka hur långt som helst!

mat_efter_traning

Vad har du för framtida mål och drömmar med din blogg?
Jag vill kunna leva på min blogg och ägna mig åt den och dess kringsysslor på heltid. Jag vill skriva böcker, hålla föreläsningar, designa skitsnygga träningskläder, utveckla mitt eget varumärke och inspirera och motivera andra att finna SIN väg till hälsa. Jag är så trött på alla dessa universella råd, det finns inget som heter ”one size fits all”! Alla måste hitta sitt sätt. Jag vill vara en sådan som ingjuter mod i andra att våga sätta sig själva främst, och att vara medvetna om sina val. Jag tror att kunskap är makt, och det är kunskap och glädje jag vill sprida. Delad glädje är dubbel glädje, och tänk då hur mycket glädje det blir när man får dela den med alla sina bloggläsare.

Läs Emmas blogg här och följ henne på Instagram här!

Isabel Holm

Skribent. Älskar att skriva, resa och skratta.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>