Månadens Medlem: Emilia Westerström

Den här månaden har vi utsett den sanslöst kreativa kreatören Emilia Westerström till månadens medlem. Emilia är en skåning med humor som älskar att skapa och det gör hon genom sin blogg, sociala medier och i arbetet som tatuerare. Nyligen startade hon också upp sin alldeles egna lilla webbutik! 

outfit-9maj-5

Grattis – du är månadens medlem på Influencers of Sweden, hur känns det?

Tack! Det är skitkul, precis vad jag behövde för att motivera att stanna inne framför datorskärmen när junivärmen gassar på utanför fönstret!

Ditt bloggande sträcker sig flera år tillbaka i tiden, men i slutet av 2016 gjorde du en nystart och gick från portal till egen domän, hur har resan varit sedan dess?

Exakt, jag har bloggat på ett mer dagboksaktigt spontant sätt i flera år men efter ett längre uppehåll bestämde jag mig för att gå all in och satsa på att få jobba med bloggande som en del i mitt företag. Sedan november 2016 har jag kämpat med att hitta en plan och struktur för bloggandet och på vägen har jag hittat flera nya vänner och nya sätt att tänka. Jag har hunnit bli värd för skaparutmaningen Monthly Makers och börjat diskutera samarbeten i bloggen. Det har verkligen varit roliga månader och även om jag fortfarande ibland letar efter mitt språk är jag nöjd med den bit jag kommit!

monthly-makers-kontrast-2

I och med din nystart beskrev du bloggen som ”min egen värld av kravlöst bloggande för nöjets skull- inte för ångestens. ” – vad är ditt bästa tips för att inte falla i fällan av prestationsångest och hamna i jämförelseträsket bland alla andra duktiga talanger i influencer-världen?

Som bloggare, eller influencer, är hela poängen att du är du. Mina läsare läser min blogg för att det är jag som skriver den och börjar jag jämföra mig och ta efter andra för mycket tappar jag lätt mig själv på vägen. Jag kan inte vara likadan som någon annan, då förstörs hela meningen.

När jag hamnar i havet av jämförelser och prestationsångest brukar jag dels upprepa mina framgångar för mig själv, jag påminner mig själv om att folk tycker om det jag gör av en anledning, men jag ser också till att ha någon att bolla med. Som ensam bloggare bakom en skärm är det lätt att få tunnelseende och missa allt det fina för att istället fokusera på ens brister. Jag har ett fåtal väl utvalda personer som jag kan fylla på peppdepåerna hos och sen är jag igång igen!

Dessutom tycker jag att det är viktigt att tänka ”hur realistiska krav ställer jag på mig själv?”. Jämför jag prestationer inom matlagning med någon som är utbildad kock och har arbetat i branschen i tio år har jag bett om att få ångest. Samma sak gäller om jag jämför mina vardagsbilder med ett studiofoto som krävt två timmar och ett helt crew, det är orimligt, orealistiskt och bara att släppa.

selfie-stina-2

Din huvudsyssla är dock tatuerare – vi är nyfikna, hur föddes det intresset?

Jag har alltid älskat att rita och ritade hellre än att umgås med kompisar när jag gick i förskolan. Det var under högstadiet som jag först kom i kontakt med tatueringsbranschen då jag skulle ha praktik i skolan. Jag visste inte var jag skulle praktisera så min pappa kom med förslaget att jag skulle gå till tatueraren i staden där jag gick i skolan. Så, det gjorde jag. Jag fick göra min första tatuering i slutet av veckan och sedan dess har det varit självklart för mig att det var tatuerare jag ska jobba som.

simons_bloggstorlek_56fab2f188e59d48cba934e9

Kuriosa om Emilia: hon älskar stående bilder och det är därför alla bilder i det här inlägget är just det, stående. 

Även din blogg och instagram genomsyras av din kreativa ådra. Vi gillar till exempel ditt nyligen publicerade inlägg med dina 15 bästa tips för att bli kreativ och dessutom lanserade du precis din webbshop där du säljer produkter som du själv skapat och designat. Kommer bloggen fortsätta vara din kreativa fristad eller finns idag ett mer affärsmässigt mål?

Jag kommer aldrig skapa något enbart för affärers skull och jag är alldeles för rastlös i min kreativitet för att ens orka tänka tanken att skapa något jag inte är sugen på. På bloggen och Instagram visar jag allt från tatueringar till små skrivstilsord i min Bulletjournal och så kommer det alltid vara. Jag gör det jag är intresserad av för tillfället och om det genererar affärer eller inte får kvitta.

Tanken med min webbshop är egentligen inte att jag ska bada i pengar utan jag kommer skapa i min takt det jag tycker är kul och om fler än jag kan hitta ett nöje i det så är jag lyckligast i världen.

Läs Emilias blogg här!

Du kan även följa Emilia på Instagram och Facebook.

Jennifer Sandström

Förälskad i och beroende av: marknadsföring, att skriva och resor. Egenföretagare och driver bloggen Forever Abroad på jennifersandstrom.se.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>