Månadens Medlem: Elin Häggberg

Säg hej till månadens medlem för februari – Elin Häggberg! Elin är ett nytt tillskott i bloggosfären och hennes purfärska blogg Teknifik har bara funnits i ett par veckor. Teknifik handlar, som namnet antyder, om teknik på ett lättsamt och roligt sätt!

Vi var såklart nyfikna på hur hon redan hunnit etablera en trogen läsarskara och vilka tankar hon har kring sitt bloggande, så i veckan som gick passade vi på att ställa henne ett par frågor. Läs vår mini-intervju med Elin här nedan!

teknifik_1

Bilder lånade från Elins instagram, @teknifik

Grattis Elin, du är månadens medlem för februari! Hur känns det?
Det känns jättebra, vilken ära! Tack så mycket. Jag är superglad att jag blivit medlem i Better Bloggers, vilket otroligt värdefullt och peppande community.

Du har ju bara bloggat några veckor men har redan skaffat dig en läsarskara, har du någon speciell strategi?
Jag har förberett mig länge innan jag drog igång och jobbat väldigt medvetet med att identifiera min målgrupp, fundera kring design, vilken ton jag ville ha i inläggen, ämnen och så vidare. Det känns verkligen jättejättekul att se att det verkar funka och att många av de som upptäckt bloggen tillhör den målgruppen jag haft i åtanke.

Till vardags jobbar du bland annat som digital designer, kan du inte berätta lite om det?
Jag har hållit på med webbdesign och grafisk design i ungefär 4-5 år. Nu går jag sista terminen på digital mediedesign-programmet på Örebro universitet och förbättrar mina programmeringsskills. Det som är kul med att titulera sig som ”digital designer” är att det är väldigt brett och kan innefatta mycket av det jag tycker är kul som foto, film, webbdesign, grafisk design och så vidare. Jag gillar att jobba med helheter – hela den kommunikativa processen från den kommunikativa plattformen till färdig produkt. Det är det jag tycker allra bäst om med att jobba med många olika uttryck.

teknifik

Vad var det som fick dig att ta steget att börja blogga?
Jag har bloggat några gånger tidigare i mitt liv mer inriktat på livsstil/dagbok, bara för kul utan några som helst målsättningar eller så. Men nu när jag utbildat mig i och jobbat med digitala medier, journalistik och kommunikation i några år så har den här idén växt i mig och jag känner att jag kan göra det på ett betydligt mer professionellt sätt. På Teknifik kan jag äntligen få användning för allt jag lärt mig och tycker är kul. Helt perfekt!

Vad har du för framtida mål och drömmar med din blogg?
Först och främst hoppas jag på att kunna bygga upp en läsarkrets och få bra rutin i bloggandet. Det vore jättekul om bloggen kunde rinna över i IRL-världen, till exempel med kurser och meet-ups. Jag vill träffa människor och samarbeta – för det är roligaste och mest kreativa man kan göra. Sen vore det såklart kul om jag kunde göra bloggandet till en inkomstgenererande sysselsättning på sikt så jag kan lägga ned mycket tid på att göra bra innehåll. Men just nu är fokus enbart på att göra många bra och inspirerande inlägg och att fler ska få reda på att bloggen finns och börja läsa den.

Läs Elins blogg här!

Isabel Holm

Skribent. Älskar att skriva, resa och skratta.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>