Månadens Medlem: Danielle Schill // Heavenly Cupcake

Det är höst, september är nästan förbi, vi laddar inför Stora Influencerpriset som snart äger rum och så har vi såklart utsett månadens medlem: Danielle Schill med bloggen Heavenly Cupcake! Vi har frågat Danielle hur man orkar hålla på i tiotals år, vad hennes ambition är, samt vilken kanal utöver bloggen som hon tycker är viktigast. Varsågoda! 

danielle-med-tarta

Grattis – du är månadens medlem på Influencers of Sweden, hur känns det?

Tack, det känns såklart jätteroligt! Det finns så många fantastiskt duktiga medlemmar och det är härligt att vara en del av den här underbara gruppen!

Ditt bakande och bloggande grundar sig i en passion som upptäcktes i ung ålder då du började knåpa ihop egna recept redan som sjuåring och har haft bloggen Heavenly Cupcake sen 2008. Vad är det absolut roligaste med att ha en bakblogg och vad är det som gör att du orkat hålla på i snart 10 år?

Att blogga om mat och bakning tycker jag handlar mycket om gemenskap och det är det som gör det så kul. Fikakulturen är stark i Sverige och man vill kunna bjuda familj och vänner på något gott och speciellt vilket gör att det finns en stor efterfrågan på bra recept. Bakning har alltid varit ett kreativt utryck för mig och jag älskar att dela med mig av det, både till de som får smaka och till de som läser och använder mina recept på bloggen. Att fika är något vi gör för gemenskap och det är samma sak med bloggandet. Det bästa är när jag får mejl från läsare som känner att de aldrig lyckas i köket och så testar de ett av mina recept och får massor med beröm. Då känns det lite som att jag är en del av deras gemenskap också.

munkar-kanel-06

Det är klart att det är tufft att blogga i så många år om samma sak. Jag har haft flera svackor och känt att det är tungt. Då får man fundera på vad man vill ha ut av det, släppa det som man inte gillar längre, och gå vidare. Det som driver mig, och många med mig med, är just viljan att dela med sig. Det är det som gör att man orkar hålla på i snart 10 år. Sen kanske man ändrar på VAD man delar med sig av för att följa sin egen väg och sitt eget hjärta.

Vad är din ambition med din blogg och sociala medier, var vill du nå med Heavenly Cupcake?

Min ambition just nu är att det ska växa åt lite andra håll och inte bara handla om bakning. Mitt liv ser annorlunda ut nu än vad det var för nio år sedan när jag startade bloggen och jag känner att bloggen måste spegla det. Min ambition har alltid varit att inspirera så många som möjligt och att förenkla saker som kan tyckas krångliga och svåra. Det kommer jag fortsätta med och förhoppningsvis blir det mer video och kanske någon e-kurs eller e-bok. Jag känner mig jättepeppad inför hösten och det kommer se lite annorlunda ut än vad det gör just nu.

saffranskladdkaka-01

Utöver bloggen, vilken av de olika sociala medierna som du använder skulle du säga är den absolut viktigaste? Och hur jobbar du med den kanalen?

Jag kör lite Instagram, Facebook och YouTube men jag tycker det är svårt att driva trafik till bloggen med de kanalerna. De kräver mycket engagemang från min sida för att ge något och tyvärr verkar det sedan stanna i den egna kanalen utan att gå vidare till min egen plattform.

Det som fungerar allra bäst för mig är Pinterest. Jag har alltid pinnat mina egna recept men jag hade ingen strategi eller direkt tanke med det. Men i början av året la jag ner mycket tid på att skapa en grafisk profil och strukturera upp mitt Pinterest-konto. Jag pinnade bättre bilder på mina recept och sedan dess har trafik från Pinterest ökat med flera hundra procent sedan förgående år. Och det håller i sig även när jag inte är lika aktiv så det känns som en bra källa och en bra strategi. Nu under sommaren har jag inte varit speciellt aktiv på Pinterest men trafiken har fortfarande ökat med över 700 % jämfört med förgående år.

pink-muscato-cupcakes-04

Vi vill också passa på att fråga, vad har ditt medlemskap i Influencers of Sweden betytt för dig?

Medlemskapet i InoS har vart jättebra för jag känner mig inte längre så ensam. Att blogga är oftast rätt ensligt och det finns inte alltid någon att bolla idéer med eller fråga om olika saker. Jag tycker Facebook-gruppen är helt fantastiskt, det finns så mycket positivitet där och alla hejar på varandra. När jag växlar upp i framtiden så vet jag att jag har massa stöd i ryggen och det känns jättebra!

Läs Danielles blogg Heavenly Cupcape här!

Du kan även följa Danielle och Heavenly Cupcake Facebook, Pinterest, YouTube och Instagram.

Jennifer Sandström

Förälskad i och beroende av: marknadsföring, att skriva och resor. Egenföretagare och driver bloggen Forever Abroad på jennifersandstrom.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>