Månadens Medlem: Clara Löfvenhamn // Bossbloggen

Det är april, påsken är här och så även våren som sprider ut sig över Sverige från söder till norr. Den här månaden vill vi lyfta någon som inspirerar oss i våra karriärer och som ledare, och det gör medlemmen Clara Löfvenhamn med Bossbloggen!

4-foto-zeynep-seitomer
Foto: Zeynep Seitomer

Grattis – du är månadens medlem på Influencers of Sweden, hur känns det?

Awesome! Att få den äran när en är så pass nykläckt i branschen känns ju bara så super-duper-mega-fint.

Bossbloggen har inte ens funnits i ett år men det finns redan storartade planer för dess framtid – det gillar vi! Kan du inte berätta lite om bakgrunden till din bloggidé och hur första tiden som bloggare har varit?

Självklart! Jag kom på idén till Bossbloggen för typ 1,5 år sedan men eftersom jag var sjukskriven för utmattningssyndrom kunde jag inte starta den på direkten. Så jag bestämde mig för att lansera den när jag var frisk nog att jobba heltid och driva bloggen på fritiden, vilket blev i juli 2016. Under tiden ägnade jag typ nio månader till att researcha bloggbranschen, läsa hundratals med bloggar och samtidigt sätta ihop Bossbloggens koncept. Målet att den ska vara en mötesplats för ambitiösa och drivna kvinnor som vill vässa sina ledarskaps-skills har funnits med hela tiden. Likaså avsikten att kunna starta företag kring detta och på sikt bli en nyckelperson inom ledarskap.

Bossbloggen har redan hunnit förändra mitt liv och det känns som om jag för första gången i mitt arbetsliv har hittat hem. Jag älskar bloggande som både konstform och business men också den fantastiska stämning vi har i branschen. Det är underbart att få jobba med så briljanta kollegor och förebilder och det är extra kul att mina första kunduppdrag har handlat om att hjälpa andra att utveckla sina bloggar och sociala medier. Det var inget jag förväntade mig när jag började blogga!

1-foto-clara-lifvenhamn
”Jag är beroende av naturen och kan jag jobba utomhus så gör jag det, både med fotandet och skrivandet.”

Du har också gett dig in i YouTube-världen som följer din resa under starten på livet som egenföretagare och entreprenör – hur tänker du kring YouTube, de filmer du skapar och målgruppen du vill nå ut till?

För att vara mig var min YouTube-kanal sjukt spontan. Jag kom på idén till How to Become an Entrepreneur på måndag förmiddag och spelade in första klippet på eftermiddagen. Filmerna ska vara korta, koncisa, gärna informativa eller tankeväckande och inte så värst producerade. Målgruppen är de som antingen vill ta del av den resan jag gör som nybliven entreprenör eller om man själv går och tänker att man skulle vilja starta företag och bygga sitt drömliv. Då hoppas jag How to Become an Entrepreneur kan bidra med både pepp och tips.

Sedan har jag massor av andra roliga planer för Bossbloggen på YouTube men de får tyvärr vänta lite pga dygnets ynka tjugofyra timmar.

Under bloggkategorin Möt en boss gör du intervjuer med inspirerande ledare och chefer där de delar med sig av sina berättelser och bästa tips. Har du någon dröm-boss som du drömmer om att få intervjua?

Absolut! Är inte säker på att formatet räcker till för att rabbla namn bara, haha. Det fina med Möt en boss är att intervjua olika ledare från helt olika branscher med olika bakgrunder och yrkesroller. Även om principerna för gott ledarskap ofta ser likadana ut för alla ledare som intervjuas så är det ingen ledarskapsresa som är den andra lik. Men om jag måste välja några kändare profiler så står Pingis Hadenius, Pia Sundhag, Amanda Lundeteg och Cissi Elwin högt upp på listan!

En av mina "drömbossar att intervjua" var Vanja Wikström och det lyckades vi få till veckorna innan hon lämnade sin VD-post på GlamMom för att satsa på sina egna kanaler.
”En av mina ”drömbossar att intervjua” var Vanja Wikström och det lyckades vi få till veckorna innan hon lämnade sin VD-post på GlamMom för att satsa på sina egna kanaler.”

Eftersom du numera är din egna chef – vilka 3 rekommendationer skulle du ge till någon som också har en tanke om att en dag få bli sin alldeles egna boss?

– Rannsaka dig själv. Vilka pusselbitar består ditt drömliv av och varför är de viktiga för dig? Det var inte förrän jag själv insåg vilka mina drivkrafter är som jag kunde bli frisk från min utmattning och fatta att livet i grund och botten handlar om att ha roligt.

– Våga se ut som en idiot! Nu har jag som tur var fått mängder med pepp och stöd redan från början men det var ändå några som tyckte jag var jättekonstig när jag startade Bossbloggen. När jag sedan sade upp mig från mitt heltidsjobb och nu startar eget är det återigen en liten skara som lyfter på ögonbrynen och undrar hur jag ska lyckas med detta. ”Watch me!” är mitt svar på det. Om det sedan går åt skogen så kan jag ändå vara stolt över att jag vågade prova.

– Kom ihåg att 1 + 1 = 3. Först trodde jag att vara min egen chef skulle innebära att jag gör allt själv, men så är det verkligen inte. 1 + 1 = 3 och ju mer du samarbetar med andra, är sjyst och generös med ditt nätverk och din tid desto roligare blir det att göra sitt egna jobb.

Foto: Zeynep Seitomer
Foto: Zeynep Seitomer

Slutligen, var befinner du och Bossbloggen er om 2 år?

Om två år hoppas jag att Bossbloggen är samma fina mötesplats som den är idag om än en större (och internationell) skala. Men också att jag kan försörja mig på mitt företagande och att vi har ett mer jämställt arbetsliv eftersom Bossbloggen är med och utvecklar framtidens ledare.

Läs Bossbloggen här!

Du kan även följa Clara och Bossbloggen på InstagramFacebook och YouTube.

Jennifer Sandström

Förälskad i och beroende av: marknadsföring, att skriva och resor. Egenföretagare och driver bloggen Forever Abroad på jennifersandstrom.se.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>