Månadens Medlem: Cathinka Ingman // På vift

Det är mitt i sommaren och juli månad, den månad då vi reser som mest. Så vad passar väl bättre än en reseblogg som månadens medlem här på Influencers of Sweden? Cathinka Ingman delar med sig av resor världen över i bloggen På vift!, hon är dessutom en duktig fotograf och bjuder på många härliga bilder (och i slutet får ni hennes 3 bästa tips för resefoton). 

foto-2016-10-21-12-30-22

Grattis – du är månadens medlem på Influencers of Sweden, hur känns det?

Såklart hur roligt som helst! Det är alltid roligt att få uppmärksamhet för det du gör. Att någon ser. Alla vi som bloggar vet hur otroligt mycket tid vi lägger ner och då känns det härligt med den här typen av uppskattning.

Ditt bloggande har sitt ursprung i ditt fotograferande, vad är din målsättning med dina sociala kanaler idag?

Bloggen och fotograferandet är min hobby. Mitt andrum i vardagen och min kreativa ö. Det är något jag försöker hålla fast vid när jag dras med i jakten på följare och likes för att bloggen inte ska bli ytterligare ett stressmoment i vardagen. Därmed inte sagt att jag inte har mål och strategier. Målet är att leverera inspirerande innehåll. Att förmedla glädjen med resandet. Att visa att trots allt nattsvart som rapporteras överallt i media är världen till största delen fortfarande spännande och vacker. Inte mörk och ondskefull.

Men också att bloggen ska nå ut till fler läsare, en fördubbling inom ett år. Att få några samarbeten med destinationer eller hotell. Och att få sälja lite fler bilder.

www-cathinkaingman-se-1-of-1-4

För många innebär sommaren semester, men hur är det egentligen för dig som resebloggar – är det nu du jobbar som mest eller hur fungerar det för dig?

Jag försöker hålla ett jämt flöde i bloggen oavsett tid på året. Eftersom jag dessutom har ganska långa inlägg, lite mer i reportageform, postar jag max ett i veckan. Och väldigt sällan på plats på resmålet. Det gör att det inte spelar så stor roll vilken tid på året det är. Dock är det ju såklart så att en hel del material samlas in nu eftersom sommaren innebär långsemester och vi hittar på många roliga saker.

Varifrån kommer ditt reseintresse och vilket är ditt drömresmål?

Mitt reseintresse har vuxit med åren men bottnar nog i att jag i tonåren bodde ett år i Mellanöstern (Syrien och Israel) med mina föräldrar. Sedan träffade jag min man med flera år i resebranschen och vårt största gemensamma intresse är definitivt resor. När jag sedan fick jobb som ekonomichef på en resebyrå övergick nog intresset till nörderi… När jag lämnade resebranschen blev bloggen min räddning för att få utlopp för alla reserelaterade tankar i mitt huvud.

Min absoluta drömresa är att, i bil med tält på taket, ta mig genom hela Afrika. Med start i Marocko och sedan, utan någon tid att passa, hela vägen ner till Sydafrika.

www-cathinkaingman-se-1-of-1-3

www-cathinkaingman-se-1-of-1-2

Slutligen, kan du ge oss dina 3 bästa tips för att ta bättre resefoton för bloggen?

1. Ljuset är det absolut bästa hjälpmedlet om du vill ta fina foton. Timmarna på morgonen och på seneftermiddagen är mycket mjukare och snällare mot dina motiv.

2. Dina foton ska berätta en historia så tänk på att ta alla typer av fotografier. Tänk dig ett landskap. Ta inte bara den vanliga på hela skogen, ta även en på ett av träden och en närbild på en kotte. 3 bilder med olika inzoomning. Lek även med skärpedjupet.

3. Urvalet. Det är inte alla dina bästa bilder som blir bäst i bloggen utan de som tillför historien något. Var hård mot dig själv och gallra även bort dina darlings. Dina absoluta favoriter kan du använda på Instagram eller Facebook som ett komplement till bloggen. Tänk därför på att även ta bilder på “vardagliga” saker som affären du handlar i, bilen du hyr osv. Och ta bilder på människor, de skapar liv i inläggen.

www-cathinkaingman-se-1-of-1

Läs Cathinkas blogg På vift här!

Du kan även följa Cathinka på Instagram och Facebook.

Jennifer Sandström

Förälskad i och beroende av: marknadsföring, att skriva och resor. Egenföretagare och driver bloggen Forever Abroad på jennifersandstrom.se.

2 Comments
  1. Vilka vackra bilder, den med sanddynerna var helt fantastisk! Bra fototips och något att tänka på. Jag har svårt att komma ihåg de där lite ner vardagliga och det är något jag behöver träna på.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>