Månadens Medlem: Amina Paracha // Sustainable Luxury

Månadens medlem i oktober är ingen mindre än Amina Paracha. Amina driver bloggen Sustainable Luxury – som handlar om mode som är både hållbart och lyxigt. Hon startade faktiskt bara i början på 2017 men går redan stadigt framåt med sin tydliga nisch och höga ambitioner. Vi gillar hennes energi och är också glada över att hon är en engagerad medlem i Influencers of Sweden!

Varsågoda – här kommer intervjun med Amina.

22908641_10154749050596621_980183952_o

Grattis – du är månadens medlem på Influencers of Sweden, hur känns det?

Ärligt talat förvånande! Och hedrande. Jag är så himla glad att bli utvald av så många fantastiska medlemmar.

Du driver en blogg om lyxigt mode, men ur ett hållbarhets perspektiv – berätta, hur uppkom idéen?

Jag bodde i Milano förra hösten och hade startat en blogg om mitt liv där (mest för mina vänner). Efter några månader blev jag bloggbiten och kände att jag verkligen ville fortsätta bloggandet på nästa nivå. Lite research och en nätbaserad ”bloggskola” senare så förstod jag att en nisch var något man behövde. Mode kändes självklart men för generellt. Jag vill också påverka och sticka ut. Att ha en hållbar livsstil ligger mig varmt om hjärtat och hållbart mode kändes rätt. Helt klockrent blev det dock först när jag gjorde hållbart mode på mitt sätt – med lyx och flärd och utan pekpinnar! Jag vet att det kan tyckas provocerande för de riktigt inbitna hållbarhetsprofilerna men jag tycker det är så viktigt att fånga upp alla delar inom hållbarhet och fånga upp de som aldrig tänkt en hållbar tanke i hela sitt liv 😉

23107364_10154749064891621_1421546253_o

Dörrarna till din blogg öppnades upp i början på det här året – hur har livet som bloggare varit hittills? Har det varit som du tänkte dig eller har du överraskats av något?

Som en berg-och dalbana (och jag älskar nöjesfält!). Så många gånger det varit jobbigt och otacksamt och bara känts som ett stort moln av krav och måsten och så många gånger det varit som en gul boll laddad med tusen solars energi. Men när jag tittar tillbaka på året (hittills, det är inte slut!) är jag faktiskt väldigt stolt. Jag har lärt känna så mycket folk, haft give aways, skrivit nyhetsbrev, dragit igång och genomfört en bloppis (med typ hur coola människor som helst!) blivit intervjuad, hjälpt till att anordna Influencergala. Jag trodde att jag hade satt upp ett omöjligt mål att nå 1000 följare på Instagram när jag startade i mars men nu ser det ändå ut som att det kanske är möjligt. Helt sjukt!

Så jag kan väl säga att även om min devis i livet alltid varit ”det går bara man vill” är jag nog lite överraskad över att det faktiskt gäller även i bloggvärlden.

22908456_10154749056511621_1476446823_o

Vad är dina 3 bästa tips till någon som är ny i bloggbranschen och har höga ambitioner?

1. Hitta din nisch och håll dig till den. Det tog lång tid innan jag fattade galoppen och har kanske fortfarande inte helt fattat den (haha!). Men att vara helt klar över vad din nisch är skapar förtroende och tydlighet för din publik men framförallt skapar det en tydlighet för dig själv (superviktigt). Man vill som ny lätt dra iväg och göra ALLT. NU. Helst samtidigt. Kan du då bara kanalisera den energin till att skapa fokuserat innehåll (d.v.s. inom din valda nisch) har du ett riktigt guldläge!

2. Ge inte upp! Det kommer gå bra och det kommer gå mindre bra. Analysera trenderna och skynda långsamt. Glöm inte att en trend syns inte förrän det gått tillräckligt lång tid. Så ha tålamod så kommer det klarna vad du bör pyssla med och inte. Och tills dess, bara streta på i din takt. ”Slow and steady wins the race” sa ofta min pappa till mig, och nu säger jag det vidare till dig.

3. Tappa inte bort dig själv och lyssna på dina varningssignaler. Har man höga ambitioner så är det lätt att bli helt uppe i det man håller på med. Det är en bra och dålig egenskap. Utnyttja den väl men tappa inte bort dig själv och dina relationer. Det är aldrig värt att gå in i väggen eller förlora relationen till din partner eller vän. Då blir det väldigt svårt att lyckas sen. Allvarligt och lite tråkigt tips men kanske det allra viktigaste (Mvh, Läkaren)

Sist men inte minst, vad kommer vara din favoritoutfit vintern 17/18?

Blå jeans, stor ljusgrå stickad tröja i ull eller kashmir, svarta boots och örhängen deluxe. Drömmer just nu om en rak kappa i lite större size att matcha det här med… Grå, mörkblå, ljusblå, ljusrosa eller beige…

(Om jag hade skulle jag dock köra på silverglittriga boots – fest i vardagen är aldrig fel!)

23113087_10154749050586621_421490776_o

Läs Aminas blogg Sustainable Luxury här!

Du kan även följa Amina och Sustianable Luxury på Instagram och Facebook.

Jennifer Sandström

Förälskad i och beroende av: marknadsföring, att skriva och resor. Egenföretagare och driver bloggen Forever Abroad på jennifersandstrom.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>