Kitta dig för video i sommar!

Att starta en YouTubekanal kan verka krångligt och kräva en massa bökig teknik. Men det behöver inte vara så invecklat – idag listar vi några produkter som kommer få dig på banan på nolltid. Är det i sommar du börjar med video?

Ingen har väl missat att video är det hetaste just nu. Finns du inte på YouTube borde du snarast möjligt ta dig dit och registrera ett konto (det vill säga om du är bekväm med att visa dig på video, ditt ansikte är i det närmaste ett måste på YouTube!). Men många fastnar vid tekniken, vad behöver man egentligen för att göra video?

Telefonen

Det behöver inte vara krångligare än så! Har du en smartphone av senare årsmodell så har den nästan garanterat möjligheten att spela in HD-video (vilket du vill ha). Tänk på att helst använda kameran på baksidan då den i många fall är av bättre kvalitet.

Ljud

Ljudet är faktiskt viktigare än bilden när det kommer till video. Man kan acceptera en något korning eller pixlig bild men är ljudet skräp kommer man inte fortsätta titta. Så lägg lite extra krut på bra ljud!

Använder du mobilen så kan till exempel en mygga eller en smartphonemic vara en bra investering om du filmar utomhus eller där det är mycket bakgrundsljud.

Røde Mikrofon VideoMic Me
Røde Mikrofon VideoMic Me

Kamera

Du behöver inte ha en specifik videokamera för att filma, en bra kompaktkamera kan fungera som både bloggkamera och vloggkamera utan problem. Tänk på att den bör ha HD-video, bildstabilisator och gärna separat ljudingång för bästa resultat.

Några förslag:

Kameror1. Canon PowerShot G7 X Mark II 2. Panasonic Lumix DMC-SZ10 3. Sony Cybershot DSC-RX100 II

Tänk på!

  • Håll kameran så stilla som möjligt, risken är annars att tittaren blir åksjuk!
  • Filma i liggande läge om du ska publicera på Facebook eller YouTube. Stående video fungerar bara på Snapchat!
  • Försök att själv vara med i bild, tittaren vill veta vem som är avsändaren!

Lycka till!

Psst! Håll utkik efter vår nybörjarkurs i YouTube som kommer efter sommaren!

Linda Hörnfeldt

Grundare av Influencers of Sweden. Bloggveteran sedan 2001. Bloggar nu på lalinda.se.

4 Comments
  1. Jag har en YouTube-kanal sedan länge men har inte haft rätt teknik känner jag men jag har ju en iPhone 6+ så nu ska jag bara skaffa mig en mick sen så blir det åka av! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>