Intervju med Årets micro influencer – Rania Rönntoft

Under Stora Influencerpriset den 17 november så hyllades Sveriges influencers och priser delades ut, bland annat Årets micro influencer som i år gick till Rania Rönntoft! Jag träffade Rania och pratade om vinsten och hennes resa, häng med.

– Hur känns det att ha blivit utnämnd till årets micro influencer?

Det känns helt fantastiskt!! Jag är så glad att Influencers of Sweden har den här utmärkelsen då jag tycker det är viktigt att visa att en stor följarskara inte är det allra viktigaste när man jobbar som influencer. Att få vara en förebild för andra micro-influencers är ju en otroligt stor ära och jag är väldigt tacksam och stolt.

– Vad fick dig att börja?

I samband med att jag började plugga foto startade jag upp en blogg om just fotografering, skolgången och livet i Göteborg. Det fanns inget business-tänk bakom utan det var mest för att dokumentera något stort som hände i mitt liv, samt en bra plattform att samla mina bilder på och se min utveckling.

Det var inte förrän jag lämnade Göteborg och flyttade upp till de norrländska skogarna som jag började jobba mer som influencer. Jag fick en tydligare nisch (natur, slow living och hållbarhet) och var mer aktiv inom bloggnätverk för den nischen, samt gick med i Influencers of Sweden – allt detta ledde till mer synlighet och uppdrag.

2-4

– Du gjorde en omstart för 1,5 år sedan, vad fick dig att ändra nisch?

Efter något år med bloggen började jag känna mig trött och sliten. Allt i bloggen handlade ju om Mig och Mitt liv. När jag stod i duschen funderade jag på om jag inte borde skriva ett inlägg om hållbara hårprodukter, och jag kämpade med tankar som “jag borde gå ut och gå i skogen så att jag kan blogga om det”- istället för att faktiskt bara göra de här sakerna för min skull, och för att jag ville.

Så jag bestämde mig för att jag ville smalna av min nisch ännu mer, så att jag kunde fortsätta ha mina sociala kanaler som jobb utan att de tog energi från mitt vardagsliv.

Det jag brinner allra mest för är naturen, att inspirera andra till att vara ute mer – och framförallt hur lättillgänglig naturen är. Jag ville jobba mer med naturturism så jag valde att byta namn på mitt företag och starta en helt ny blogg och nya kanaler för Northbound Journeys.

– Om du fick gissa, varför tror du att folk gillar att följa dig?

Jag tror det är en kombination av att folk tycker om mina foton, kombinerat med känslan jag ger i mina kanaler: vikten av att ta det lugnt, leva mer hållbart och vara ute mycket.

Jag vill ju tro att jag inspirerar mina följare till att upptäcka mer på hemmaplan, göra små näräventyr, fotografera mer och att inse att i det lilla bor det stora. Det är i alla fall målet med mina kanaler!

2-5

– Var ser du dig själv om 5 år?

Antingen bor jag i en timmerstuga någonstans i de svenska skogarna, eller så bor jag i Kanada. Jag hoppas att jag fortfarande arbetar med det jag gör nu, som fotograf med fokus på natur och friluftsliv. Jag skulle gärna vilja jobba mer aktivt med andra företag kring hållbara friluftsprodukter och resor samt naturturism!

– Vad är nästa steg i din karriär?

Jag utforskar film väldigt mycket, och ska satsa lite mer på det nästa år. Men just nu arbetar jag med att ta fram min första workshop, som jag kommer hålla i början på nästa år tillsammans med Visit Dalarna. Den kommer handla om foto och att berätta en story, med fokus på natur och näräventyr och jag är oerhört peppad på det här!

Vill man ha koll på mer detaljer kring den och få reda på när och var det är dags kan man skriva upp sig på mitt nyhetsbrev: http://eepurl.com/dKOytQ

Albin Adell Sjöberg

Styrelsens sekreterare & Presstalesperson

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>