Influencern som innehållskreatör – så tjänar du pengar utan räckvidd!

Foto av Influencer of the Week på Content to Go: Sandra Hjort

Foto av Influencer of the Week på Content to Go: Sandra Hjort

Värde. Så stavas framtidens marknadsföring. Detta värde kommer i form av innehåll. Och vilka är experter på att skapa innehåll? Fotografer, filmare och skribenter. Bloggare. YouTubers. Influencers.

Jag har bloggat i 15 år. Det är över 7000 inlägg. Säg att jag i genomsnitt har två bilder i varje inlägg. Det är 14 000. Säg att en femtedel av dessa skulle vara tillräckligt bra för att sälja till företag som de sedan vill använda i sina sociala medier. “Good enough”-bilder för snabba kanaler. Det är 2800 bilder. Säljbara bilder. Som redan är producerade. Klara. Färdiga för leverans. Ka-tjing!

Content marketing är ett av de orden som florerat mest när man pratat om digital marknadsföring de senaste åren. Mängden contentbyråer har ökat explosionsartat och företag har tillsatt hela redaktioner för att hålla uppe sina flöden i sociala medier. Det är dyrt och det tar en massa tid.

Tänk om dessa företag istället skulle använda sig av personer som inte bara är experter på att skapa innehåll utan också på sina respektive områden? Matbloggare är trots allt grymma på att fota mat. Resebloggare har redan bilder från både Marrakech, Istanbul och Bali. Inredningsbloggare har bättre koll på trender än IKEA själva.

Dessa personer – ni – är framtidens innehållskapare. Företagens contentkreatörer och ämnesexperter. Och Content to Go är navet för en helt ny affärsmodell för influencers.

Idag lanseras framtidens plattform för innehållsmarknadsföring – läs mer här!

Vill du kunna sälja material via Content to Go? Bli medlem i Influencers of Sweden och fyll i dina preferenser under “Tjänster” så återkommer vi när vi har uppdrag och förfrågningar som passar din profil.

Linda Hörnfeldt

Grundare av Influencers of Sweden. Bloggveteran sedan 2001. Bloggar nu på lalinda.se.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>