Från hobby till proffs: Sandras Matkrypin – Del 4

Idag är det dags för den sista delen i miniserien om Sandra Calermo här på Better Bloggers. Sandra står bakom bloggen Sandras Matkrypin och i den här serien får ni läsa om Sandras väg från hobbybloggare till proffs och de steg hon tagit för att nå dit. 


Sandras Matkrypin

Maxa din bloggs potential

Då var det dags för den sista delen i min artikelserie Från hobby till proffs. Den här sista delen är lite annorlunda då den bygger på en av webbkurserna som finns här på Better Bloggers. Jag har genomfört kursen Maxa din bloggs potential, en kurs som funkar både för dig som är ny bloggare eller dig som hållit på ett tag och vill ta nästa steg.

Vad får du?

Kursens består av olika delar såsom strategi, innehåll, sociala medier och trafik. Delarna är sedan indelade i delmoment där du får svara på en del frågor och läsa en hel del matnyttigt. Man kan välja att svara snabbt på frågorna men mitt tips är att du verkligen funderar kring frågorna och tänk hellre lite bredare och mer långsiktigt. Frågor som du stöter på är till exempel:

  • Varför bloggar du?
  • Vilken är din målgrupp?
  • Vad är din USP?

Svaren på de här frågorna är avgörande för vart du ska ta bloggen och det är grunden för din framtid som professionell bloggare.

Min upplevelse

Jag öppnade kursen och jag blev så peppad! Kursen är proffsigt gjord och har ett tydligt budskap och upplägg. Jag gillade verkligen inledningen med strategifrågorna då jag fick fundera på vilka som faktiskt läser bloggen och vad är unikt med just min blogg. Det är inte enkla frågor men ack så viktiga att ha klurat på.

Kursen gav mig mycket och jag hade hjälp av att jag har pysslat med det här några år och vet vad jag vill med bloggen och hur jag vill att den ska uppfattas och fick nu ner det på pränt. Jag vågar tänka ett steg längre och mer professionellt! Men det fiffiga är ju att jag hade haft stor hjälp av kursen även när jag var ny i bloggvärlden för att kunna skapa en strategi tidigt och vet vilka kanaler jag bör använda och varför.

Jag känner att jag har fått med mig verktyg och tips i min fortsatta resa och kursen blev en extra kick. Man får praktiska exempel och tips på vilka frågor man kan ställa sig själv för att komma framåt.

Jag håller tummarna att fler köper den här kursen och att vi är fler som kan ge feedback på vilka fler kurser som behövs för jag ser fram emot uppföljare till denna. Vad vill just du fördjupa dig i? Vad är klurigast i att ta bloggen till nästa steg? Om du har svar på dessa frågor så kommentera gärna så Linda vet vad just vi vill ha.

Tips

Mina tips för att tillgodogöra dig kursen på bästa sätt:

  • Avsätt ordentligt med tid och tänk igenom varje sida noggrannt innan du går vidare till nästa sida
  • Gör gärna anteckningar under tiden eftersom texten och uppgifterna antagligen skapar idéer för hur du kan göra med just din blogg.
  • Kopiera gärna ner dina svar och lägg de i ett dokument så har du början till en affärsplan/årsplan.

Näst på min ToDo är att göra en målgruppsundersökning. Nu kör vi!

Gör som Sandra – gå vår webbkurs ”Maxa din bloggs potential”. Köp den här!

Läs tidigare inlägg i miniserien ”Från hobby till proffs här!

Linda Hörnfeldt

Grundare av Influencers of Sweden. Bloggveteran sedan 2001. Bloggar nu på lalinda.se.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>