Ebba Kleberg von Sydow får hederspris uppkallat efter sig

Ebba Kleberg von Sydow / Foto: Emily DahlFoto: Emily Dahl/Tidningen Mama

2008 instiftade hon Sveriges första bloggpris – Veckorevyn Blog Awards. Nästan 10 år senare får Ebba Kleberg von Sydow ett hederspris uppkallat efter sig vid Stora Influencerpriset – “Ebbapriset”.

När Ebba Kleberg von Sydow blev chefredaktör för Veckorevyn, Sveriges största tidning för unga kvinnor, 2005 var det starten på en helt ny bransch – influencers. Hon blev också en av de första starkast lysande stjärnorna på blogghimlen i Sverige med sin blogg på Veckorevyn.com.

“Jag vill lyfta fram att det handlar om duktiga och ambitiösa entreprenörer. Det är girlpower!” sa hon till Metro i samband med att första Veckorevyn Blog Awards ägt rum 2008. Hon fortsatte: “Bloggare har större makt än många insett.”

Ebba var en av de första som tog fighten för bloggare i det offentliga rummet och erkände dem som maktfaktorer i samhället. För detta och för hennes stöd till branschen genom åren döper nu Influencers of Sweden hederpriset, som delas ut vid Stora Influencerpriset i oktober, efter henne.

“Ebba är urmodern i den svenska influencerbranschen, hon var den som satte bloggare på maktkartan på riktigt. Jag är dessutom övertygad att hennes stöd och arbete är anledningen till att det fortfarande är unga tjejer som dominerar branschen och driver den framåt”, säger Linda Hörnfeldt, VD och grundare av Influencers of Sweden och initiativtagare till Stora Influencerpriset.

“Jag känner mig enormt hedrad, smickrad och glad över det här priset! Det är också glädjande att se vilken resa som yrket och kompetensen bloggare, idag kallat influencer, har gjort”, säger Ebba Kleberg von Sydow om hederspriset.

Stora Influencerpriset delas ut på en gala på Elite Marina Tower den 13 oktober 2017 och du kan nu rösta fram Årets Influencer. Ebba Kleberg von Sydow sitter med i juryn och kommer att dela ut Ebba-priset på galan.

Köp din biljett till galan här!

Linda Hörnfeldt

Grundare av Influencers of Sweden. Bloggveteran sedan 2001. Bloggar nu på lalinda.se.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>