Tech Thursday: De bästa apparna för text på bild

Att hitta rätt app för det man vill göra kan ibland vara en snårig djungel. En gratis, lättarbetad app för att lägga text på bild kan ju låta som en baggis. Men när man väl börjar söka i appaffären märker man snabbt att det finns en uppsjö av alternativ.

Tyvärr så är många av alternativen riktigt kassa, dålig utformade, har för få eller fula typsnitt eller kommer med en ful vattenstämpel. Som tur är finns det också bra (och gratis) alternativ där ute. De är inte många men jag har listat de fyra bästa!

app text på bild

Snapseed (iPhone/Android)

appar-text-pa-bild-snapseed

Snapseed är Googles egna bildredigeringsapp och den är gratis. Appen har massor av verktyg för bildredigering men i det här fallet är det text-verktyget vi är intresserade av.

Fördelar: finns för både iPhone och Android, enkel att använda, snygga typsnitt och stilar, bra alternativ för redigering, filter, ingen reklam, ingen vattenstämpel.

Nackdelar: inte så många olika typsnitt och stilar att välja på, inga element eller ikoner att dekorera med.

Ladda ned här: iPhone | Android

Phonto (iPhone/Android)

appar-text-pa-bild-phonto

Phonto är en populär app för att lägga text på bild. Den är gratis och har många bra funktioner.

Fördelar: finns till både iPhone och Android, stort utbud av text och stilar, enkelt att göra cutouts, en del filter, förgjorda teman, element och former att använda, ingen vattenstämpel.

Nackdelar: lite krångligt att använda, inga bildredigeringsfunktioner, reklam.

Ladda ned här: iPhone | Android

Canva (iPhone)

appar-text-pa-bild-canva

Canva är en grym onlinebaserad tjänst för att göra grafisk design och layout. Den stora styrkan i plattformen är de förskapade mallarna som gör det enkelt att fixa grafik utan förkunskaper. För iPhone-ägare finns det en app att använda som är riktigt bra! Appen är gratis.

Fördelar: snygga mallar för sociala medier, stort utbud av text och stilar, enkel att använda, fotofilter, ingen reklam, ingen vattenstämpel, element och ikoner.

Nackdelar: finns inte till Android, kräver att man har en användare.

Ladda ned här: iPhone

Over (iPhone/Android)

appar-text-pa-bild-over

Over är en app för att göra snygg text och grafik direkt i mobilen.

Fördelar: snygga mallar, grafik och element, mallar för olika sociala medier, bra utbud av typsnitt och stilar, hyfsat lätt att använda, finns till både Android och iPhone, tutorials direkt i appen för olika funktioner.

Nackdelar: det finns inte så mycket i gratisvarianten och appen gör allt för att locka över dig till PRO (som innebär en årlig kostnad på några hundra kronor), ingen detaljerad fotoredigering eller fotofilter.

Ladda ned här: iPhone | Android

Vilken app använder du för att lägga text på bild i telefonen? Dela gärna med dig av fler tips i kommentarerna.

Elin Häggberg

Digital designer, teknikbloggare och journalist. Bloggar om teknik och internet på egna bloggen Teknifik. Brinner för jämställdhet inom tech och älskar att koda!

11 Comments
  1. Tack för en bra bloggpost!
    Phonto som du listar tillhör mina favoriter. Typorama är kul och bra om än inte helt lättanvänd. A+ signature är riktigt bra och annorlunda. De mer heltäckande bildredigeringsapparna Rookie Cam och Moldiv kommer man också långt med. Font Candy är bra men knepig.
    Tipsar också gärna om Phontos systerappar: Vont för text på video och TextMask som endast är till för att maska text över en bild.
    Men min favorit är nog TitleFX. Lättanvänd och det går lätt att få snygga resultat t ex embossed, cutout, glass mm mm. TitleFX är en app från East Coast Pixels. Jag använder nästan alla deras appar dagligen. Hör till mina absoluta favoriter bland mina hundratals appar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>