Blogga i 100 dagar i en manifestation för yttrandefriheten

Aldrig tidigare har det känts lika viktigt att stå för det fria ordet, att manifestera kraften i att uttrycka sig på egna villkor, och med respekt för varandra. Det är också därför årets Blogg100-utmaning är så viktig.

blogg100-background

Blogg 100 startades av Fredrik Wass för sex år sedan och bygger på att blogga varje dag, 100 dagar i rad som ett sätt att sporra sig själv tillsammans med andra. Sedan starten har tusentals bloggare, företag och organisationer i hela Sverige deltagit i utmaningen och det har även arrangerats Blogg100-träffar, seminarium och mingel på olika orter.

I år är Blogg100 viktigare än någonsin.

Donald Trumps aktiva försök att tysta och misstänkliggöra oberoende medier och viktiga röster som granskar makthavare är oroväckande. Även helt vanliga människor som tillhör minoriteter eller kämpar för deras rättigheter blir attackerade.

Fredrik Wass, initiativtagare till Blogg 100.
Fredrik Wass, initiativtagare till Blogg 100.

Vi ser tyvärr samma utveckling även på hemmaplan, där vinklad och falsk propaganda seglat upp som konkurrenter till oberoende och faktagranskade källor (oberoende medier, samhällsinstitutioner, vetenskap och forskning) och där människor inte vill eller har möjlighet att skilja dessa åt från rena lögner.

Bloggvärlden är inte en enad plats kring dessa frågor, men Blogg100-utmaningen har alltid handlat om att hylla det entusiastdrivna och respektfulla sättet att uttrycka sina åsikter.

– Sedan Blogg100 startade för sex år sedan har det blivit en rörelse, en positiv motreaktion mot en digital omvärld som allt mer kommit att präglas av rykten, ifrågasättanden, taktiska spel och ett allt hetsigare debattklimat, något som eskalerat ännu mer under det senaste året, säger Fredrik Wass, bloggare och journalist samt grundare av Blogg100.

Den officiella starten för Blogg100 2017 är onsdagen den 1 mars, men deltagare kan ansluta senare också. Vid målgången 100 dagar senare presenteras statistik från tävlingen i samarbete med Notified.

Fredrik Wass kommer att närvara vid The Influencer Convention och prata med om Blogg100 och dess effekter i samhället. Köp din biljett till konferensen här!

Hakar du på Blogg100-utmaningen? Läs mer och anmäl dig här!

Linda Hörnfeldt

Grundare av Influencers of Sweden. Bloggveteran sedan 2001. Bloggar nu på lalinda.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>