Foto: Jonna Jinton

Som medlem i Influencers of Sweden blir du en viktig del av en organisation som finns till för att utbilda, inspirera och stärka social media influencers som yrkeskategori.

Vi är alltså inte enbart till för bloggare utan även för YouTubers, Instagrammare och andra sociala profiler – alla som identifierar sig med titeln ”influencer”. Vi vill att du ska få de bästa verktygen för att kunna leva på att göra det du älskar. När du lyckas, lyckas vi!

Vem kan bli medlem i Influencers of Sweden?

Till medlem i Influencers of Sweden antas fysisk person eller juridisk person med helägt bolag som kan identifieras som en ”social media influencer”. Personen väntas följa föreningens stadgar, beslut och etiska riktlinjer.

Som medlem antas inte fysisk eller juridisk person som uppfattas önska medlemskap enbart för att nyttja plattformen för att marknadsföra sig mot medlemmarna och värva profiler för egen eller tredje parts vinning.

Vad är en social media influencer?

En social media influencer är en seriös aktör med stor och/eller lojal följarskara i sociala medier och/eller blogg och som anses ha inverkan på denna följarskaras beslut.

Olika medlemskap

1. Hobby (gratis)

Hobby-medlemskapet är för dig som driver dina sociala kanaler eller din blogg som en hobby. För dig som är nybörjare med ambition att växa och influera.

Som hobbymedlem får du:

  • Intern profilsida på vår medlemsportal och möjlighet att synas på vår marknadsplats.
  • Tillgång till våra meetups och konferenser mot avgift.
  • Vårt nyhetsbrev

 Pris: Gratis

2. Professionals (Premium)

Medlemskapet för dig som har ambition att vara en professionell influencer. Du driver dina sociala kanaler på ett seriöst sätt och har dem (eller planerar att ha dem) som en del av din business. Du vill ha konkret vägledning och verktyg som hjälper dig i din yrkesroll.

Som premium-medlem får du allt som ingår i hobbymedlemskapet och du blir dessutom medlem i We Are Influencers of Sweden Ekonomisk Förening vilket innebär:

1. Ett unikt nätverk endast för dig som influencer

Influencers of Sweden är branschorganisationen för dig som influencer. Det innebär att hos oss kan inte portaler, agenturer, kunder och konsulter vara medlemmar. Vi representerar inget enskilt segment, utan hos oss kan influencers från helt skilda branscher (t.ex. mode, mat, träning, inredning) vara medlemmar.

Som medlem innebär det att du har tillgång till ett unikt nätverk av influencers som alla befinner sig i en liknande arbetssituation, och många gånger har samma utmaningar, som du.

Online sker kommunikationen mellan våra medlemmar främst i vår väldigt aktiva Facebookgrupp, låst för betalande medlemmar.

2. Tillgång till exklusiva seminarier och nätverksträffar

Under året arrangerar Influencers of Sweden nätverksträffar och medlemsevent i olika delar av Sverige i syfte att inspirera och skapa en arena för erfarenhetsutbyte. Det mesta är exklusivt för dig som medlem och att delta ingår utan extra kostnad i ditt medlemskap.

3. Tillgång till vår marknadsplats och bibliotek med verktyg

Influencers of Sweden är en källa till information och rekommendationer som inte tidigare funnits i branschen. På vår sajt växer ett bibliotek fram med verktyg, mallar och avtal som hjälper dig i ditt arbete.

Du får även exponering i vår framtida matchmakingtjänst för företag som vill hitta relevanta influencers att samarbeta med. En extra säljkanal för dig med andra ord. Du får dessutom en publik profilsida som kan användas som mediakit när du själv säljer in dina tjänster till företag.

4. Opinionsbildning och omvärldsbevakning

Influencers of Sweden tar debatten om influencerns roll och betydelse för näringslivet. Vi driver frågor som är viktiga för våra medlemmar och representerar dem i olika offentliga sammanhang.

Vi håller även våra medlemmar upplysta om vad som händer i vår bransch som ständigt förändras. Som medlem i Influencers of Sweden får du koll på det som händer, bland annat genom vårt nyhetsbrev och våra sociala kanaler. Här på vår sajt erbjuder vi också mängder av artiklar inom ett brett spektra av ämnen, alla högst relevanta för dig som influncers.

5. Kvalitet

Ett medlemskap i Influencers of Sweden borgar för kvalitet. Med vår logotyp på din blogg eller i dina sociala kanaler kommunicerar du lätt till företag och partners att du är en professionell influencer.

 Pris: 500 kr/år + startavgift 100 kr.

InScore

Vad är InScore?

InScore är vår egen mätvaluta som beräknas baserad på bland annat räckvidd, engagemang, kvalitet och SEO-kraft i dina kanaler.

layout_stadgarheader

Medlemsvillkor

Vad innebär det att vara medlem i Influencers of Sweden? Spana in våra medlemsvillkor – våra stadgar.

» Läs mer här