Att få struktur i sitt skrivande med WordPress Editorial Calendar

Idag kan vi bjuda på ett gästbloggsinlägg från Malin ”Fnulan” Martinsson som hittat ett favoritplugin i WordPress som gjort planeringen av hennes blogginlägg så mycket lättare och mer tidseffektiv!


Vill man arbeta professionellt med sin blogg bör man även se den som ett företag. Ett företag arbetar med en målbeskrivning, arbetsbeskrivning och fördelning av arbetsuppgifter. Oftast har man även ett schema att följa på arbetsplatsen efter en planering. Om vi bortser från de första punkterna så tycker jag att planering är det viktigaste för att kunna arbeta mot sitt mål med bloggen.

Att jag som influencer har en struktur hjälper mig med en god översikt. Det är även ett sätt att kunna ha ett gott samarbete med företag eftersom du på ett enkelt sätt kan se när du har utrymme på din sida. Jag anser att ett företag tar dig som professionell om du kan säga ett exakt datum och tid för publicering av deras content.

Att få struktur i sitt skrivande med WordPress Editorial CalendarRedaktionell kalender i WordPress

Nu har jag börjat använda WordPress Editorial Calender som har på många sätt underlättat mitt bloggande! Med detta plugin har jag fått en god översikt på samtliga inlägg jag har gjort och ska göra i en kalendervy och vilken status de har. Jag har haft 66 utkast som endast legat och väntat, nu drar jag in dem i kalendern och skriver dem färdigt! Jag anser att det sparar mig tid att ha kontrollen och jag jobbar på ett smidigare sätt framåt med bloggen.

Innan har jag bara slängt in en massa inlägg utan en mening, nu kan jag strukturera upp enligt tema. Det allra bästa är att jag redan innan kan förbereda många inlägg som jag vet ska komma. Om vi säger att jag ska på Melodifestivalen, då kan jag redan nu börja skriva om artisterna och platsen. Naturligtvis kan du även göra detta i ett vanligt utkast, men här ser du allt framför dig och jobbar direkt.

De olika delarna

skarmklipp-6

När du laddad ner tillägget (du hittar det här!) ligger det under rubriken ”Inlägg” i menyn.

skarmklipp-1

När du öppnar upp sidan ser den ut såhär, du ser de inlägg du redan har publicerat och även de du lagt till i kalendern och vilken status de har.

skarmklipp-5

På höger sida har du alla dina utkast som du enkelt kan lägga till i kalendern genom att dra in dem i matrisen.

skarmklipp-2

Du kan även välja att skapa ett NYTT inlägg direkt i kalendern, då kommer denna ruta upp. Har du ett tema på just tisdagar kan du lätt skapa nya inlägg och döpa dem till ”Tema kläder” osv. Det är nästa steg för mig för att optimera tillägget men även så struktur och flyt i det jag skriver.

skarmklipp-3

Här bestämmer du tid och status på detta inlägg.

skarmklipp-4

Härifrån kan du också välja att redigera, snabbredigera, radera och förhandsgranska inlägget.

skarmklipp-8

Väljer du att förhandsgranska så är det lätt att ändra tid, status och text.

Och det bästa av allt, DET FUNGERAR! Jag känner att jag får tid över genom att arbeta direkt i kalendern. Denna kontroll och struktur har jag verkligen saknat.

Tillägget får fem contents av fem möjliga!

Läs Malins blogg här!

Linda Hörnfeldt

Grundare av Influencers of Sweden. Bloggveteran sedan 2001. Bloggar nu på lalinda.se.

9 Comments
  1. Låter smidigt! Jag har också en hel hög med utkast att skriva färdigt. Ofta vill jag kunna länka mellan olika poster som är på väg att publiceras, då kan ett sådant här verktyg verkligen underlätta för att hitta mellan posterna. 👍🏽

  2. Tack, tack, tack! Det här var precis vad jag behövde få veta att det finns. Kommer att underlätta enormt mycket som nybörjare och igång med att starta sin första blogg, men också behöver struktur för att kunna vara kreativ. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>