Årets Influencer: Therese Lindgren

Årets influencer 2018 tilldelades sveriges Youtube-drottning Therese Lindgren under Stora Influenser present den 17 november i år. Jag möter Therese för att prata om hennes framgångar och om branschen. Vad har varit Therese framgångsrecept? Vad tror hon är anledningen till att fler och fler hittar till hennes sociala kanaler? Det ska vi ta reda på i denna intervjun. 

Hur känns det att ha blivit utnämnd till årets influenser 2018? 

Det känns jättestort och ärofyllt, jag kan faktiskt knappt tro det. I perioder gör jag mig själv en otjänst genom att fokusera för mycket på näthat och känslan av att aldrig prestera tillräckligt, därför betyder en sådan här utmärkelse väldigt mycket. Det blir som en bekräftelse på att jag fortfarande är på rätt spår.

 

ewaldton_291018_90207-2
Vad fick dig att börja med YT? Jag publicerade min första video på Youtube efter att ha varit utbränd och sjukskriven i nio månader. Under de nio månaderna hade nämligen Youtube kommit att bli min främsta verklighetsflykt, som var starkt förknippad med glädje och tillfrisknande. Jag tror att det var därför jag blev sugen på att själv testa att göra en sådan där sminkvideo jag hade sett alla amerikanska tjejer på Youtube göra tidigare. Sedan ska jag inte sticka under stol med att det också fanns en förhoppning om att så småningom också hamna på sminkföretags PR-listor för att få pressutskick, haha. 

Vad är det bästa med YT och att jobba i sociala medier? 

Det bästa med Youtube är att det finns allt där. Allt från välproducerade dokumentärer, biofilmer och avsnitt av tv-serier till korta mobilklipp och lågupplösta livesändningar via mobilen. Men framförallt finns alla olika typer av människor och känslor representerade. 

Det bästa med att jobba på Youtube och i sociala medier är att jag får ett enormt utbyte av min publik. Jag tror jag vuxit 15 år mentalt de fem åren jag funnits på Youtube. Framförallt lär jag mig konstant hur jag är mer inkluderande, men får också ta del av berättelser och erfarenheter från personer som kanske inte alltid är representerade i alla sammanhang. 

Om du fick gissa varför tror du att folk gillar att följa dig? 

Framförallt, om jag ska vara ärlig, tror jag att det handlar om rätt tråkiga saker som att jag är konsekvent i mitt uppladdningsschema, att jag publicerar nya videor oftare än andra svenska Youtubers, att jag är duktig på SEO och rubriksättning. Jag lägger dessutom tid på research varje vecka, och ser vilken typ av videor som går bra i andra länder, läser om förändringar i Youtubes algoritm, och trendspanar. 

Jag tror också att jag hade en bra timing när jag startade min Youtubekanal, jag hade en fördel i att jag var äldre än de andra som fanns på Youtubescenen just då, men också att jag snabbt delade med mig av personliga erfarenheter och bjöd in tittaren i mitt liv.

 

ewaldton_031018_87963Var ser du dig själv om 5 år? 

Om fem år är jag 36 år, och det hade verkligen förvånat mig om jag fortfarande gjorde Youtubevideor, haha. Jag hoppas faktiskt att jag gör något annat då. Jag ser mig själv fortsätta driva Indy Beauty, och förhoppningsvis fortsätta att ge ut böcker. Just skrivandet är något jag fastnat för nämligen. 

Vad jag än gör är det viktigt för mig att jag varje kväll när jag lägger mig i sängen är stolt över vem jag är, och vad jag gör. Det är nämligen viktigt för min självkänsla. Att vara stolt över sig själv men samtidigt ha en dålig självkänsla är nämligen svårt, så det är mitt lilla knep för att hålla mig ovan ytan.

Vad är nästa steg i din fantastiska karriär? 

Jag siktar på att ge ut min tredje bok under 2019, Indy Beauty kommer att släppa massvis av spännande veganska produkter och så ser jag fram emot att fortsätta leverera underhållande innehåll på Youtube. 

c109dd6a-472a-4ca7-9a4b-0ea2adb334ce

Albin Adell Sjöberg

Styrelsens sekreterare & Presstalesperson

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>