6 tips för att kicka igång blogghösten

Inspirationstorka, bristande motivation och dippande bloggtrafik… Den beryktade sommarsvackan kan hända den bästa. Här är 5 saker du kan göra för att återfå bloggpeppen igen.

Du vet hur det kan vara: Man åker utomlands, är på lantstället, sommarjobbar, eller bara allmänt försöker hinna njuta av solen och värmen. Och någonstans i allt detta ska man hålla igång bloggen. När man tappar rutinerna är det lätt att tappa lusten och motivationen på köpet.

Höstpepp!

Men nu är hösten snart här och vardagen kickar igång igen. Jag brukar alltid få en stor inspirationsboost så här års. Jag vill ta nya tag, utvecklas och få saker att hända.

Är du också redo för lite bloggpepp efter allt skönt sommarslappande? Här är sex saker du kan göra för att väcka liv i bloggeriet igen:

1. Gör en ny design

Klart din blogg förtjänar en makeover med jämna mellanrum! Testa ett nytt grafiskt tema, byt ut din headerbild eller bara ändra lite i färger och typsnitt. En ny fräsch stil brukar göra det extra roligt att blogga.

2. Sätt nya mål för ditt bloggande

Känns det som att du bara står och stampar med bloggandet? Ta tag i saken, genom att sätta upp tydliga mål för dig själv. Gör sedan en plan för vad du ska göra på daglig, veckovis och månatlig basis för att nå dina mål. Strategi och planering gör enorm skillnad för både motivation och resultat.

Ta hjälp av vår guide om hur du sätter SMART:a mål för din blogg!

3. Planera din redaktionella kalender

Har du skrivkramp eller inspirationstorka? Om du inte tidigare jobbat med en redaktionell kalender för att planera dina inlägg så är detta det perfekta tillfället att börja.
Ett bra system för ditt innehållsskapande gör det lättare att hålla en regelbundenhet och brainstorma idéer, samtidigt som du såklart kan lämna gott om utrymme för spontanitet.

REDAKTIONELL KALENDER I TRELLO: SÅ PLANERAR JAG MIN BLOGG

Kolla in min guide om hur du sätter igång med Trello som bloggkalender här!

4. Testa ett nytt verktyg eller tjänst

Vad kämpar du med mest i ditt innehållsskapande? Vad tar mest tid, känns krångligast eller tråkigast? Testa ett verktyg som underlättar det. De flesta verktyg, appar och tjänster har en gratis provperiod. Om du vinner tillräckligt mycket tid och energi genom att använda den så kanske det är värt att betala för? Testa t.ex. Buffer eller Crowdfire för dina sociala kanaler, CoSchedule eller Trello för din redaktionella planering, eller Snug för ditt Instagramflöde.

5. Följ nya bloggare som inspirerar dig

Visst är det underbart när man stöter på en ny person online som man verkligen klickar med?
Ta dig tid att besöka de andra bloggare som kommenterar hos dig. Klicka in på dina favoritbloggares länktips. Eller googla dig fram och se om du hittar någon du inte hittat förut.
Fler bloggkollegor gör bloggandet mycket roligare och ger inspirationen en rejäl boost.

6. Föreslå ett samarbete med en annan bloggare

Känns bloggandet ensamt? Har du kanske en fancrush på en annan bloggare eller kreatör i din nisch? Varför inte förslå ett samarbete!
Kanske kan ni gästblogga hos varandra, göra en fotoplåtning ihop, starta ett initiativ, eller till och med skapa något större ihop, som en kurs. Samarbete knyter värdefulla vänskapsband och är en riktig win-win för alla inblandade.

Har du några fler tips? Lämna dem gärna i kommentarsfältet. Nu ger vi järnet med våra bloggar i höst, eller hur?

Louise Stigell

Mångsysslande digital entreprenör som även frilansar som copywriter och webbdesigner. Bloggar på ohsosensitive.com.

4 Comments
  1. Bra tips detta. Att göra en liten förändring på bloggen brukar alltid ge mig en boost och att finna nån ny härlig bloggare att följa. Hösten brukar alltid tillföra ny energi när det kommer till bloggandet, kan bero på att det känns mer ”ok” att blogga och vara online än vad det är när det är sommar och man ska vara ute och göra saker 🙂

  2. Jag gjorde just som du skrev: ändrade headerbild och färger i bloggen. Kändes helt plötsligt som ett helt nytt ställe, men garanterat är det många läsare som inte ens har märkt det, haha. För mig: värsta inspirationsboosten! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>